Începe lupta pentru Primăria Șimleu Silvaniei – numele vehiculate de partide pentru bătălia electorală

cover cover casador

Pe 16 mai anul acesta sunt programate alegeri locale în orașul Șimleu Silvaniei, după ce fostul primar Septimiu Țurcaș (PDL, PNL, independent) a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și apoi destituit din funcție prin ordin de prefect.

Salajul liber Pub

Pe 15 aprilie va începe și campania electorală, ceea ce însamnă că până la începutul lunii aprilie, adică în două, maxim trei săptămâni trebuie să se depună candidaturile tuturor celor care vor să obțină această funcție.

Pe surse se zvonesc deja patru nume de posibili candidați care să se regăsească pe buletinul de vot.

Opțiunea PNL pare a fi Mihai Lazăr, fiul actualului viceprimar cu atribuții de primar.

„Se discută. Nu este sigur încă nimic. Normal, dacă fiul meu o să ajungă primar, atunci eu îmi voi da demisia”, ne spune actualul viceprimar cu atribuții de primar de la PNL, Lazăr Ioan.

Opțiunea USR pare a fi Bob Virgil Marius, cel care a candidat și la alegerile din septembrie, reușind să ajungă consilier local.

„La cum se prezintă lucrurile acum, probabil Bob Virgil va fi propunerea USR”, ne-a declarat președintele USR Sălaj, Cristian Viașu.

PSD nu știe încă pe cine va miza și anunță că va efectua un sondaj de opinie.

„Facem sondaj și vedem cine va fi candidatul PSD Șimleu Silvaniei”, susține președintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt.

O certitudine este faptul că PSD-istul Cristi Opriș se va regăsi pe buletinul de vot deoarece a fost al doilea cel mai votat candidat după Septimiu Țurcaș.

Și cei de la PLUS se pare că vor să își pună un candidat, după ce la localele din septembrie au mers separat de USR, iar cel mai probabil candidatul va fi Mihai Oprea, fostul consilier local ales pe listele PNL, dar care a demisionat în noiembrie anul trecut.

AUR are planuri pentru a-și numi un candidat, la fel și Pro România.

UDMR, cel care poate înclina balanța nu a susținut încă dacă își va numi candidat sau se va retrage din luptă, lăsând culoar liber partenerilor din coaliția de dreapta.

Și PNȚCD vrea să își numească un candidat.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.