VIDEO. UMB mută la propriu Dealul Zimbor pentru a face loc autostrăzii spre Poarta Sălajului

Navo cover cover cover

Constructorul român UMB mută la propriu Dealul Zimbor pentru a face loc Autostrăzii Transilvania. Cele mai noi imagini de pe șantierul lotului Zimbor – Poarta Sălajului (12 km) arată o mobilizare impresionantă atât pe timpul zilei cât și noaptea, scrie economedia.ro.

Salajul liber Pub

Autorul filmării, Cristian Marius Man (care monitorizează frecvent șantierul), menționează că este cea mai bună mobilizare a constructorului de până acum. Deși are doar 12 kilometri, secțiunea Zimbor – Porta Sălajului este printre cele mai dificile proiecte de autostradă din România, cu un relief greu și multe lucrări de artă.

Despre loturile Nădășelu – Zimbor, respectiv Zimbor – Poarta Sălajului, inclusiv ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a subliniat dificultatea și anvergura lucărilor finanțate prin PNRR.

Contractul pentru lotul Zimbor – Poarta Sălajului a fost semnat cu UMB în iunie 2020 pentru 680 de milioane lei (majorat ulterior la 837 milioane lei) și un termen de 36 de luni (12 proiectare și 24 execuție). Lotul include 5 viaducte și un pod peste autostradă, iar acum este la 30% execuție, cu estimarea finalizării în decembrie 2024.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.