VIDEO. S-a demolat Restaurantul Porolissum din Zalău

Navo cover Navo cover

Restaurantul Porolissum din centrul Zalăului, cel care era lipit de hotelul cu același nume, este acum istorie. Clădirea a fost demolată aproape în totalitate săptămâna ce a trecut. În zilele următoare vor cădea și ultimele bucăți din cel care a fost vreme de zeci de ani unul dintre cele mai cunoscute localuri din oraș.

Salajul liber Pub

Pe amplasamentul fostului restaurant se va ridica o construcție nouă, după cum transmite Primăria Zalău. Noua clădire va fi mai înaltă cu un etaj decât vechiul restaurant. Aceasta va avea destinația de sală de evenimente, dar în interior va exista și o cafenea și un nou restaurant, ținând cont că întreaga zonă centrală din oraș se modernizează.

Trebuie amintit că Hotelul Porolissum are o istorie de peste 40 de ani. A fost construit în perioada 1972 – 1974 si inaugurat oficial pe 10 septembrie 1974. Pâna în anul 1990, Hotel Porolissum a fost parte integranta din Oficiul Judetean de Turism Salaj, subordonat Ministerului Turismului.

Cea mai prolifica activitate a hotelului s-a derulat în intervalul 1983 – 1985, când i s-a decernat locul I într-o competitie nationala privind gradul de ocupare hoteliera. Cu aceasta ocazie a primit vizita ministrului turismului din acea vreme.

Famiala Stanca a cumparat Hotelul Porolissum si Baile Boghis în 2006, dupa care le-a trecut printr-un proces de reabilitare integrala, iar în 2019 a rămas fără această proprietate.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.