VIDEO. Gest NOBIL al unui echipaj de jandarmi din Zalău: au salvat viața unui bătrân înghețat de frig

Navo cover cover cover cover cover

Membrii unui echipaj al Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj au dat dovadă de oameni cu suflet mare și au fost protagoniștii unui gest nobil. Totul s-a petrecut în această noapte (14 noiembrie), în jurul orei 1.30.

Salajul liber Pub

Un taximetrist din oraș a zărit pe banca din stația de autobuz de la Michelin un bărbat aproape înghețat. Tremura din toate încheieturile, îi era frică de oameni și nu voia să vorbească cu nimeni. Era îmbrăcat destul de subțire pentru cele 3-4 grade câte arăta termometrul taxiului. Dormea pe banca din fier a stației de autobuz, fiind nemâncat și însetat. Surpinzător, nu a vrut nici țigări și nici alcool. Avea la el doar un PET cu suc ieftin, căpătat de la alt om cu suflet mare.

Salajul liber Pub

Taximetristul sufletist nu a stat mult pe gânduri. A luat din portbagaj câteva alimente pe care și le-a cumpărat și i le-a întins bărbatului pentru a mânca cât timp a sunat la oamenii legii.

Cei care au intervenit și și-au arătat toată deschiderea pentru a salva viața acestui bărbat înghețat de frig, nemâncat și fără adăpost au fost cei de la Jandarmeria Zalău.

Echipajul de jandarmi l-a luat pe bătrânel în autospecială și l-au dus la Adăpostul de Noapte. Aceștia s-au îngrijit de bărbat până în momentul în care au ajuns cu el la locul cald, pe care Primăria Zalău îl oferă celor care nu au un acoperiș și o masă caldă.

La Adăpostul de Noapte, bărbatul a primit o cameră doar a lui unde să înopteze. A primit un pat cu o saltea moale și o baie, unde să se spele, deoarece din cauza frigului și-a făcut nevoile pe el. Mai mult, în cizmele de cauciuc se auze cum mustea apa, semn că bărbatul nu a stat de mult timp în condiții decente de trai.

Bătrânul a fost așezat lângă un calorifer, la căldură, unde și-a tras sufletul înainte de a pune capul, după foarte mult timp pe o pernă moale. Comandantul echipajului, sublocotenent Răzvan Sabou i-a oferit apoi bătrânului mâncarea pe care și-o cumpărase pentru a avea-o pentru tura de noapte, ținând cont și de faptul că niciun magazin nu mai este deschis non-stop din cauza condițiilor din carantină.

Jandarmii au început apoi și identificarea bărbatului, pentru a afla cine este, de unde vine și cum îl pot ajuta mâine dimineață, deoarece în Adăpostul de Noapte poți doar dormi, nu și locui peste zi.

Salvatorii au aflat că bărbatul se trage din comuna bihoreană Brusturi și este domiciliat în micuțul sat Loranta, unde astăzi mai trăiesc sub 50 de suflete. Aceștia i-au promis bărbatului că nu îl vor uita și mâine se vor ocupa personal de caz pentru a avea constant un loc unde să pună capul pe o pernă moale și pentru a putea sta la căldură.

Abia după mai mult timp petrecut în compania omului străzii, acesta a avut puterea în glas să vorbească cu cei din jur. S-a obișnuit cu cei care i-au salvat viața, dar nu știa ce se întâmplă cu el. Era copleșit de emoție și de bucurie că are un loc cald unde să doarmă.

Surprinzător a fost faptul că bărbatul nu fumează și nu consumă alcool. Întrebați de cei de la Adăpostul de Noapte dacă l-au deposedat pe bărbat de brichete și țigări, pentru a nu fuma în incinctă, jandarmii au mărtusit că l-au verificat pe bărbat, iar acesta nu avea asupra sa nici țigări și nici brichete sau alte arme albe – cuțite și altceva.

Echipajul cu suflet mare al Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj a fost format din sublocotenentul Răzvan Sabou, plutonierul major Sergiu Ardelean, plutonierul adjutant Virgil Gherman și elevul Alexandru Sfăt!

Distribuie articolul
Comentarii: 1

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.