VIDEO. Crucea Roșie Sălaj, donație importantă pentru o familie din Aghireș, greu încercată de soartă

Navo cover cover cover cover cover

Crucea Roșie Sălaj are un rol important în viața comunității și încearcă să sprijine pe cât posibil, sălăjenii aflați în dificultate, greu încercați de soartă, cu un destin mult prea trist. Reprezentanții Crucii Roșii Sălaj s-au deplasat astăzi, 23 noiembrie, în localitatea Aghireș, unde au dus mai multe pachete cu alimente și au oferit sprijin și alinare unei familii greu încercată de soartă – Murg.

Salajul liber Pub

Familia Murg din Aghireș trăiește într-o casă ridicată peste un vechi beci. O casă bătrânească, formată doar dintr-o cameră, cu acoperiș din paie. Stâlpul familiei, Ghoerghe Murg și-a căutat mereu de muncă, dar a fost refuzat pe motiv că are probleme medicale. În cele din urmă, a reușit să primească de la Stat o pensie de handicap de 370 de lei, așa cum ne mărturisește acesta. Soția sa, Ecatalina Murg are 75 de ani și este paralizată pe pat. Aceasta trăiește tot dintr-un ajutor social de 500 de lei.

Salajul liber Pub

În total, veniturile familiei sunt de 800 de lei, mare parte ducându-se însă pe medicamente și pe consultații medicale. Singura alinare a celor doi bătrânei sunt câțiva oameni cu suflet mare care le mai donează câte o pâine și cei de la Crucea Roșie, care îi sprijină cu alimente.

Toți cei care doresc să ajute familie o pot face donând alimente la punctele celor de la Crucea Roșie Sălaj, la sediul acestora din Zalău, strada 9Mai, bloc R10 sau la magazinele umanitare ale celor de la Crucea Roșie din Zalău – magazinul din centrul orașului, lângă galerii și cel de pe strada Crasnei, lângă spălătorie.

„Demarăm o acțiune de strângere de alimente care vor ajunge acum, înaintea sărbătorilor, la astfel de familii greu încercate de soartă. Cei care doresc să ne sprijine, pot contacta orice reprezentant al Crucii Roșii Sălaj, sau ne pot trece pragul magazinelor umanitare”, ne-a declarat Lorena Filip, directorul Societății Națioanle de Crucea Roșie, filiala Sălaj.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.