VIDEO. Circ în Consiliul Județean. Dinu Iancu-Sălăjanu către PSD-iști: „Sunt obraznic. Bată-vă (…) să vă bată”

Navo cover cover

Ultima ședință a Consiliului Județean Sălaj s-a lăsat cu cuvinte grele și cu replici acide. Mai mult, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele PNL Sălaj, a luat o stemă de decor din sala de ședință și a ținut să le arate PSD-iștilor de ce a adus în actualitate stema „Soarele Sălăjean”.

Salajul liber Pub

PSD-iștii au început să-i ceară lui Dinu Iancu-Sălăjanu explicații privind folosirea excesivă a denumirii Țara Silvaniei, în loc de județul Sălaj și despre sigla Soarele Sălăjan, care înlocuiește în mai multe locuri stema oficială a Sălajului, reglementată de lege.

Dinu Iancu-Sălăjanu a avut un moment de furie la adresa PSD-iștilor, transmițându-le că este obraznic. În momentul în care acesta s-a ridicat să dea jos ornamentul din sala de ședință, Dinu Iancu Sălăjanu le-a spus social-democraților cuvintele „bată-vă (… n.r. – indescifrabil) să vă bată”.

Stema oficială a judeţului Sălaj conform Hotărârii de Guvern numărul 540 / 2002 se compune dintr-un scut cu baza curbată, împărţită în patru cartiere, toate pe fond roşu, prin intersecţia fasciei cu palul. În intervalul fasciei, de culoare albastră, este reprezentată silueta uneia dintre cele 76 de biserici din lemn, pe auriu. Cartierul din stânga sus cuprinde PORTA PRETORIA – poarta castrului roman de la Porolissum, de culoare argintie. În cartierul din dreapta sus se află soarele sub care sunt reprezentate trei râuri ale judeţului: Someş, Crasna şi Barcău, toate din argint. În cartierul din stânga jos se află un ciorchine de strugure cu o frunză de viţă-de-vie, ambele din argint. Cartierul din dreapta jos prezintă acvila romană şi inscripţia SPQR – Senatus Populusque Romanus, pe argintiu.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.