VIDEO. Aflat în timpul liber, un tânăr pompier din Jibou a intervenit primul și a salvat viața spectatorului care a făcut infarct la meciul CFR – Slavia Praga

Navo cover cover cover

În minutul 26 al confruntării din grupele Conference League dintre CFR Cluj și Slavia Praga, disputată joi, 13 octombrie, arbitrul a întrerupt meciul pentru ca ambulanța să intre pe teren după ce unui suporter al campioanei României i s-a făcut rău, suferind un infarct. Bărbatul a avut însă mare noroc cu spectatorii din sectorul respectiv de tribună.

Salajul liber Pub

Primul care a intervenit în acest caz a fost pompierul Ionuț Pop (26 de ani) din Jibou. Aflat în timpul liber, spectator pe stadion, tânărul pompier, care are și cursul de paramedic, a intervenit rapid la bărbat reușind să-l resusciteze. Tânărul pompier din Jibou apare pe imaginile publicate de toate televiziunile în timp ce sprijină intervenția, după ce la fața locului a ajuns ambulanța SMURD.

Tânărul se afla la meci și la un moment dat a auzit că se strigă după ajutor. A auzit reacția spectatorilor, apoi a văzut semnele jucătorilor de pe teren. Acesta a sărit repede, cu încă o persoană, care avea la fel, studii medicale și au oferit primul ajutor bărbatului. Practic, a fost primul care a intervenit la caz. La foarte scurt timp a venit în sprijin și medicul de la echipa CFR Cluj, cât și ambulanța SMURD.

Până la sosirea ambulanței și a medicului de la CFR Cluj, cei doi spectatori au reușit să înceapă manefrele de resuscitare, iar la un moment dat, bărbatul chiar și-a revenit și a putut să comunice cu salvatorii. La fața locului au intervenit rapid și cei de la ambulanța SMURD care au preluat victima, care a fost stabilizată și dusă conștientă la spital, după cum ne povestește acesta.

„Sincer, și acum îmi e greu să povestesc cele întâmplate, pentru că a fost ceva deosebit chiar și pentru cineva obișnuit cu astfel de situații. Este foarte greu să faci manevrele de resuscitare, mai ales pe stadion, în tribună, printre atâția spectatori, și să constați că persoana își revine. Am avut mare noroc și cu ceilalți spectatori care au cooperat cu noi. M-am bucurat mult că am putut contribui și să ajut persoana, cât și colegii”, ne-a declarat tânărul salvator.

Ionuț Pop este de loc din orașul Jibou, dar lucrează la Punctul de Lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” din Sânmihaiu Almașului. Acesta este în cadrul ISU-SMURD Sălaj de 7 ani, fiind atât pompier, cât și paramedic.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.