Un tânăr plecat de mic dintr-un sat din Sălaj peste hotare și-a îndeplinit visul: să muncească în Parlamentul European pentru România

casador cover

Constantin Crișan (26 ani) sau Tinu cum îi spun apropiații a plecat de mic alături de familie din satul natal Iaz peste hotare, în Belgia. A trăit printre străini timp de 13 ani. A studiat la Bruxelles și de mic și-a dorită să poată să îi ajute pe românii plecați peste hotare și să muncească în cele mai înalte foruri de decizie din Europa – Parlamentul European.

Salajul liber Pub

Tânărul a studiat din greu, a reușit să se adapteze printre străini, însă gândul îi era mereu acasă, la România. Tot timpul cât a stat plecat și-a dorit să revină în țară, pentru că așa cum spune el, nicăieri nu e ca în România, pentru că aici este acasă.

Tinu a ajuns chiar să fie foarte bine văzut de belgieni, astfel că a urcat treaptă cu treaptă până când i s-a propus să managerize o afacere din capitala Belgiei. Acela a și fost momentul când Tinu a decis că vrea să fie cât mai util românilor, nu străinilor. A refuzat oferta gândindu-se că nu trebuie să ducă plus valoare străinilor, ci românilor.

Tânărul sălăjean a reușit să-și îndpelinească și visul, astfel că în urmă cu doi ani a ajuns consilierul personal al europarlamentarului Cristian Terheș. Tinu reușește la ora actuală să realizeze proiecte și să se ocupe de tot ce ține de relația europarlamentarului cu românii. Practic, tânărul sălăjean a ajuns să muncească în Parlamentul European în folosul României.

„Din această postură de consilier europarlamentar am avut ocazia să întâlnesc foarte mulți oameni din toate domeniile de activitate, lucru care m-a supus la diverse provocari. Am fost nevoit să mă autodepășesc, am învațat ce înseamnă perseverența. Consider că lucrul cel mai important pe care l-am învățat alături de domnul europarlamantar Cristian Terheș este să lași ceva bun în urma ta în fiecare zi: un gând bun, o faptă buna, o țară mai bună”, ne spune Constantin Crișan.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.