Un primar PSD din Sălaj UMILEȘTE o familie aflată în disperare, cu un copil pe patul de moarte (STENOGRAME)

cover cover

Tatăl unui copil aflat pe patul de moarte, încadrat cu un grad grav de handicap, a fost luat în derâdere de primarul comunei Cristolț, PSD-istul Ioan Cheșeli, după ce bărbatul a solicitat Primăriei să aplice legea privind persoanele încadrate în grad de handicap. Mai mult, fără gram de empatie, primarul le-a spus părinților că aceștia țin copilul acasă doar pentru a face bani de pe boala lui!

Salajul liber Pub

Astfel, Victor Bodea, tatăl lui Antonio, copilul trimis acasă în luna martie din spital, deși se afla în comă, a mers astăzi, 21 iulie la Primăria Cristolț pentru a solicita conform Legii 448/2006 obținerea unei indemnizații pentru gradul de handicap pe care îl are copilul. Mai exact, acesta a solicitat, conform legii, încadrarea mamei ca asistent personal și angajarea acesteia, cât și salarizarea ca asistent personal, după cum scrie legea.

Salajul liber Pub

Cererea lui Victor Bodea a fost luată în derâdere de primar, susținând că acesta nu poate să angajeze personal conform legii deoarece are 21 de astfel de solicitări și nu poate da curs la toate. Mai mult, primarul Ioan Cheșeli i-a transmis că aceștia țin copilul acasă doar pentru a face bani de pe boala acestuia.

Legea 448/2006 prevede următoarele: autoritățile administrației publice locale prevăzute la alin. (2) au obligația: de a angaja și salariza asistentul personal al persoanei cu handicap grav, în condițiile legii!

Reamintim că în luna martie, copilul familiei Bodea din Cristolț a fost trimis acasă din spital, deși se afla în comă. În vârstă de 16 ani, Antonio Cristian Bodea a fost diagnosticat cu encefalită, o boală gravă. Familia lui trăia însă cu un salariu de 1.800 de lei, atât cât câștigă capul familiei, Victor Bodea în fabrică.

„M-am simțit pur și simplu umilit de domnul primar, ținând cont de problemele pe care noi le avem”, ne-a transmis Victor Bodea, tatăl copilului.


STENOGRAMĂ discuție primar – Victor Bodea (tatăl copilului)

Tată copil: Vă las și eu aici o cerere pentru angajare, știți situația noastră

Primar: Deci noi o să vă dăm răspuns în 30 de zile, ceea ce pot să îți spun acuma Victor este că nu avem în organigrama primăriei astfel de posturi. Deci niciunul. Nu este și nu avem. Ăsta va fi răspunsul. În organigrama primăriei trebuie să fie posturi din acestea. Iar ținând cont că acuma avem 21 de cereri, ar însemna 21 de salariați.

Angajat primărie: dar… banii sunt aceeași

Tatăl copil: dar nu toți au nevoie cum suntem noi

Primar: Nu se pot face excepții. Legea nu prevede. Ori ai 21 de posturi, ori nu ai niciunul. Pentru că cărțile de muncă se plătesc

Angajată primărie: Da să nu gândești că iei în plus (n.r. – bani)

Primar: Cărțile de muncă se plătesc contribuțiile. Comuna Cristolț, oricine ar fi primar înafară de Mântuitorul, nu are de unde plăti. În toată comuna nu-s 22 de salariați școlile plus primăriile. Noi nu avem de unde plăti încă 22 de salariați. Nu se poate face excepție.

Tatăl copil: vom vedea…dacă nu se poate nu se poate. În alte comune e tot așa, sunt care au și care nu au.

Primar: Auzi. Cred că tu în familia nu ai venitul pe care îl am eu. Și atunci tu nu îți poti permite să faci cheltuieli cum pot să fac eu. Deci așa diferă și comunele ca și în familie. Asta pot să îți spun.

Primar: Da apropo, copilul ăla l-ați dus undeva?

Tatăl copil: E acasă încă

Primar: Destul de rau. destul de rau

Tatăl copil: Unde să îl ducem dacă înca nu a venit răspunsul (n.r. – răspunsul de la analizele pe care le-a efectuat și de la Spitalul Județean Zalău)

Primar: Pentru că după câte cunosc eu, cei care au contribuit acolo au contribuit să îl duceți undeva. Așa am auzit. Dacă pentru voi nu contează copilul, doar ca sursă de venit, ține-l acasă

Tatăl copil: Nu conteaeză pentru dumneavoastră…pentru noi contează enorm

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.