Un consilier local al USR Zalău a realizat un proiect INEDIT, foarte important pentru comunitate

Navo cover cover cover

Consilierul local al USR Zalău, Gabriela Camern Olar a realizat un proiect inedit pentru a ajuta familiile tinere din oraș. Astfel, 5 familii din Zalău ar putea beneficia de suport financiar pentru a avea copii.

Salajul liber Pub

În ultimii ani, tot mai multe femei din România decid să își întemeieze o familie între 30 și 40 de ani, iar aproximativ 20% dintre femei au primul copil după vârsta de 35 de ani. Din păcate, infertilitatea crește odată cu vârsta și aproximativ o treime din femeile peste 35 de ani au probleme de fertilitate.

Gabriela Carmen Olar, consilier local USR, consideră că viața femeilor infertile nu trebuie să fie marcată de tristețe.

,,Este adevărat că nu este atât de ușor să privești spre viitor dacă îți dorești foarte mult un copil și ai probleme de fertilitate, dar există soluții medicale pentru a împlini dorința de a deveni părinte”, spune Gabriela Olar.

În acest sens, consilierul local a depus pe masa Primăriei Municipiului Zalău proiectul 𝐍𝐞𝐰𝐛𝐨𝐫𝐧, un proiect care constă în acordarea de sprijin financiar pentru familiile din Zalău în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro.

Proiectul 𝐍𝐞𝐰𝐛𝐨𝐫𝐧 are ca obiectiv creşterea natalităţii în rândul populaţiei din municipiu, prin acordarea de sprijin financiar familiilor sau femeilor singure pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.
Conform propunerii, ajutorul financiar, în valoare de 10.000 lei, ar urma să se acorde, din bugetul local, pentru 5 cupluri din Zalău, pe parcursul unui an.

Beneficiarii trebuie să dovedească faptul că au fost diagnosticați cu afecţiuni incompatibile cu reproducerea pe cale naturală.

Proiectul 𝐍𝐞𝐰𝐛𝐨𝐫𝐧 poate fi unica șansă de a schimba viața unor familii care doresc să-și împlinească visul de a avea copii.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.