Senatorul USR, Cristian Viașu, despre pensiile românilor

sos de centura cover cover

Senatorul USR, Cristian Viașu susține că un domeniu atât de important precum pensiile românilor trebuie reglementat prin lege organică și nu prin alte modalități. Asta dorește să facă actuala guvernare, la propunerea ASF, să aducă modificări în plata banilor către beneficiarii Pilonului II de pensii ca să se poată folosi ei de acești bani, sumă importantă, având în vedere că peste 7 milioane de români participă la acest fond, susține senatorul.

Salajul liber Pub

În prezent, există o dispoziție tranzitorie, până la adoptarea unei legi privind plata pensiilor private, care spune că participanții sau moștenitorii lor, pot primi plățile ca sumă unică sau sub formă de rate egale pe o perioadă de maxim 5 ani.

Parfumuri

Ei vor să modifice asta, stabilind ca plățile să se facă în tranșe lunare timp de 12 ani, plata integrală putându-se face doar în cazuri „întemeiate „. Iar pentru că asta îi nemulțumește pe beneficiari, au găsit de cuviință să dea vina pe PNRR.
În PNRR însă, se prevede doar o stabilizare a politicii statului în domeniu și nicidecum restricționarea retragerii sumelor de la Pilonul II.

Parfumuri

Ar fi fost de dorit să anuleze pensiile speciale pentru a avea bani suficienți pentru celelalte pensii și nu să încerce să îi folosească pe cei de la Pilonul II, mai admite USR-istul Viașu.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.