Sălăjeanul Cristian Terheș a fost singurul europarlamentar român observator la alegerile din Serbia

Navo cover cover cover cover

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș, alături de alti șase europarlamentari, va reprezenta Parlamentul European, în perioada 31 martie – 4 aprilie 2022, în calitate de observator la alegerile parlamentare și prezidențiale din Serbia, care au avut loc simultan duminică, 3 aprilie.

Salajul liber Pub

Cristian Terheș a fost singurul europarlamentar român din delegație, aceasta fiind a doua sa delegație ca observator la alegeri, după alegerile parlamentare din Moldova, din 2021.

Salajul liber Pub

„Am cerut să fiu observator fie în sudul Serbiei, aproape de Kosovo, fie în nord, în Voievodina, iar în funcție de discuțiile cu colegii vom vedea în ce zonă mergem fiecare. Mai multe despre aceste alegeri vă voi putea spune doar după finalizarea lor, deoarece codul de conduită al observatorilor ne obligă să nu facem nici un comentariu despre alegeri până după închiderea urnelor și numărarea voturilor”, a spus Cristian Terheș.

Pe lângă alegerile prezidențiale și parlamentare, se vor organiza și alegeri locale în mai multe localități din Serbia, printre care și Belgrad.
Rolul delegației de observatori este de a „evalua dacă alegerile prezidențiale și cele parlamentare anticipate din 3 aprilie se vor desfășura în conformitate cu angajamentele internaționale ale țării și cu legile naționale”, se precizează în comunicatul Parlamentului European.
În vederea realizării evaluării, „Misiunea de Observare a alegerilor se va întâlni cu o largă varietate de candidați, partide, oficiali, administratori electorali, societate civilă și alte părți interesate”, precizează același comunicat al Parlamentului European.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.