Sălaj, singurul județ din Europa cu patru parlamentari în Parlamentul European

Navo cover cover cover

Județul Sălaj este singurul județ din Uniunea Europeană care are patru reprezentanți în Parlamentul European în partide diferite – PNȚCD, PNL, PLUS și Pro România.

Salajul liber Pub

Astfel, în legislatura actuală a Europei, județul Sălaj este reprezentat de Corina Crețu, Cristian Terheș, Daniel Buda și Dacian Cioloș.

Corina Crețu, comisar european, parlamentar în Parlamentul European din partea Pro România este originară din satul Traniș, comuna Năpradea. Aceasta vine destul de des în Sălaj și își vizitează satul copilăriei.

Dacian Cioloș este liderul grupului Renew și președintele partidului PLUS din România, care se află la guvernare alături de USR-PNL și UDMR. Dacian Cioloș este de origine din satul Pericei, loc de care a fost foarte legat grație bunicului său. Cioloș și-a păstrat domiciliul în Zalău, iar la fiecare scrutin, acesta a votat în reședința Sălajului.

Daniel Buda este originar din comuna Românași. Lider marcant al PNL, acesta a mai prins în 2019 un mandat de europarlamentar. Fratele său este primarul comunei Românași, ales tot din partea liberalilor.

Cristian Terheș este fără doar și poate parlamentarul care vine cel mai des la Zalău. Acesta chiar primește audiențe în Sălaj, asta deoarece este și președintele partidului PNȚCD – filiala Sălaj. Cristian Terheș a fost plecat mai mult timp în Statele Unite ale Americii, dar s-a întors în România, iar acum reprezintă Sălajul și România în cel mai înalt for al Uniunii Europene.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.