Rețeta succesului la învățătură, dezvăluită de o elevă de 10 din Zalău

Navo cover cover cover cover cover

Iulia Maria Chiș (19 ani) este una dintre cele patru eleve din Sălaj care a obținut media zece la Examenul de Bacalaureat. Tânăra ne-a povestit cum vedea ea rețeta succesului în învățământ, dar și cum ar trebui să fie relația dintre elevi și profesori.

Salajul liber Pub

Elevă a Colegiului Național „Silvania”, Iulia Maria Chiș a obținut nota 10 la disciplinele istorie, limba română și sociologie. Aceasta susține că că rezultatul său se datorează unor profesori minunați cu care a colaborat în liceu, dar este și încununarea muncii sale din cei patru ani de liceu, motivată fiind de susținerea și contribuția părinților săi.

Salajul liber Pub

De remarcat că eleva a terminat clasa a XII-a cu media zece, iar media la liceu, pe cei patru ani de studiu a fost 9,97. A participat la numeroase concursuri și olimpiade. Anul acesta, la olimpiada de limba română a obținut premiul trei la nivel de județ, la fel ca la olimpiada de limba engleză. Tânăra a mai participat în trecut și la alte concursuri, reușind să obțină locul înâti la un concurs internațional de creație, dar și la un concurs de vorbit public. În rest, an de an, aceasta a obținut premii și mențiuni la olimpiada de limba română.

Iulia Maria Chiș susține că nu este bine să fii doar tocilar, toată ziua să înveți și să neglijezi viața socială. Aceasta consideră că trebuie să îmbini utilul cu plăcutul, dar și să ai profesori, așa cum a avut aceasta, care să îți stârnească curiozitatea față de ceea ce ănveți la școală.

„Nu, nu cred că este bine să fii tocilar. Cred că rețeta succesului este să îți placă ceea ce înveți, să îmbini utilul cu plăcutul și dacă ai puțin noroc, să ai profesorii potriviți care să îți stârnească curiozitatea și să facă tot procesul de învățare cât mai interactiv. Trebuie să încercăm să înțelegem rostul fiecărei materii, sa vedem frumosul, sa înțelegem de ce este predată și de ce trebuie învățată”, ne spune Iulia Maria Chiș.

 

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.