Reacție DURĂ a PSD Sălaj, după ce Dinu Iancu Sălăjanu a contractat un credit de 65 de milioane de lei în numele sălăjenilor

Navo cover Navo cover

În ultima ședință a Consiliului Județean Sălaj, majoritatea PNL-UDMR-USR a votat contractarea unui împrumut de 65 de milioane de lei pentru finanțarea unelor investiții din județ. Consilierii județeni ai PSD Sălaj au ieșit la atac, susținând că gradul de îndatorare al județului a ajuns la peste 25%, în condițiile în care legea prevede un maxim de 30%.

Salajul liber Pub

Astfel, consilierii județeni PSD. au solicitat atât în comisii, cât și în plenul ședinței de ieri, 30 martie, detalii care pot justifica necesitatea (și urgența) unui împrumut care crește gradul de îndatorare la 25%(legea prevede un maxim de 30% grad de îndatorare pentru consiliile județene).

La aceste solicitări, președintele Consiliului Județean Sălaj preferă să aibă o retorică de tipul „Cereți lămuriri? Politizați!”, ,,Aveți altă opinie? Nu doriți dezvoltarea județului!” etc. – o modalitate prin care și în timpul pandemiei s-a evitat prezentarea transparentă a modului în care s-a cheltuit banul public. Se pare că domnul președinte preferă să joace rolul de diriginte certăreț, decât să răspundă clar, fundamentat și la obiect întrebărilor adresate, spun PSD-iștii.

„Suntem cu toții de acord că, pentru a dezvolta județul, este nevoie de bani, dar într-un context socio-economic și politic instabil, analiștii financiari îndeamnă la prudență.  Când nu faci economii și cheltui până la ultimul ban din buget, împrumuturile sunt singurele variante ce mai rămân. Totuși, ACUM, a te împrumuta orbește aduce a aventurierism financiar. Noi apreciem faptul că tot mai mulți consilieri județeni, alături de cei din grupul P.S.D., văd și înțeleg că problemele semnalate în ședințe sunt reale și nu avem parti-pris-uri atunci când ne gândim la viitorul cetățenilor din Sălaj!”, spune Sergiu Panie, liderul de grup al PSD-iștilor din Consiliul Județean Sălaj.

Distribuie articolul
Comentarii: 2

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

  1. Ce aveți cu cântărețul? Poate vrea sa lanseze ceva piese, un CD, o formație! Lăsați-l in voia lui! Suntem o grămada de contribuabili sa plătit datoriile! Dacă l-au votat, ne meritam soarta!

  2. Ce știe un rapsod ce înseamnă necesitate.opoetunitate.eficienta realizării unor investiții? Sau mai pe …vremurile de azi, s.au elaborat niste studii de fezabilitate? Mi.e drag Salajul, revin cu drag in Sălaj, dat când văd ce tâmpiți au condus si conduc destinele acestor meleaguri … …! Ramai mut…!