Reacția liderilor locali din PNL Sălaj, după alegerea lui Cîțu în fruntea partidului

Navo cover cover cover

La finele săptămânii trecute a avut loc Congresul PNL. Florin Cîțu a câștigat șefia partidului cu 60% din voturi, iar Ludovic Orban a luat doar 40% din voturi. Cîțu a primit 2.878 de voturi (60,2% din voturile valabile), Orban – 1.898 de voturi (39,7%), iar 72 au fost nule.

Salajul liber Pub

Liderul PNL Sălaj, Lucian Bode, ministru de Interne și interimar la Justiție, a câștigat fotoliul de prim-vicepreședinte pentru Strategii Politice în interiorul partidului. De altfel, organizația județeană Sălaj și-a manifestat mereu sprijinul pentru premierul în funcție Florin Cîțu, pe care l-a și votat la Congres.

Redacția Sălajul Liber a vorbit cu mai mulți lideri locali din PNL Sălaj pentru a afla poziția acestora referitoare la Congresul de sâmbătă. Au dat curs inițiativei noastre președinții de organizație din Șimleu Silvaniei, Cizer, Năpradea, Ileanda, și Valcău de Jos, primari implicați în viața comunității, care au câștigat alegerile și au demonstrat că pot face treabă bună pentru localitățile unde au fost validați în funcții.


Liderul PNL Năpradea, Vasile Fodor, ne-a declarat că speră să vadă de acum înainte muncitori pe șantiere, deși este de părere că imaginea partidului a avut puțin de suferit în urma acestui congres din cauza unui grup din sală care s-a comportat ca pe stadion.

„Totul este bine când se termină cu bine, deși din păcate imagine partidului a fost afectată de un grup nesemnificativ, dar bine organizat cu acele huiduieli la cuvântul premierului, dar și al președintelui Iohannis! Important este că s-a terminat cu bine, iar din Sălaj avem prim-vicepresedinte PNL în persoana domnului Bode! Sper ca de azi să ne putem apuca de treabă prin crearea unui Guvern stabil și cel puțin în 2022 sa vedem șantierele lucrând!”


Liderul PNL Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr, cel mai tânăr primar din România (27 ani) este de părere că Florin Cîțu va reuși să aducă în PNL reformele de care are nevoie partidul. Mai mult, acesta susține că județul Sălaj este foarte bine reprezentat și are mare încredere în Lucian Bode, care va face o treabă foarte bună atât pentru județ, cât și pentru partid.

„Am încredere că noul presedinte Florin Cîțu va face reformele de care are nevoie partidul, dar mai ales țară. Sălajul e foarte bine reprezentat; fără precedent. E de bun augur și nimic nu e întâmplător. Am încredere și sunt convins că Lucian Bode va face o treaba foarte buna în poziția în care este și va ajuta partidul sa crească, iar noi în județ sa ne preocupăm cel mai bine de problemele cetățenilor noștri. Mai departe, în linii mari mi-am susținut colegii și prietenii în care am mare încredere pentru pozițiile pentru care au candidat. Mă bucur mult sa avem colaboratori apropiați noua și deschiși, aici în județele limitrofe. Alegerea lui Robert Sighiartau a fost una fireasca, avem o relatie excelenta, e un performer si va fi în continuare. Mă bucura alegerea ca vicepreședinte a lui Florin Birta, primarul din Oradea, a lui Adi Cozma de la Satu-Mare sau a lui Ionel Bogdan-CJ Maramures. Cum am spus, eu mă concentrez sa avem aici un act administrativ cât mai performant pentru simleuani”, ne-a spus Cristian Lazăr.


Liderul PNL Valcău de Jos, Ioan Roșan, cel care este și președintele Asociației Comunelor din România, filiala Sălaj este de părere că a câștigat cel mai bun. Acesta susține că județul Sălaj este reprezentat foarte bine de Lucian Bode.

„Și la București, delegația din Sălaj a susținut moțiunea Cîțu, așa cum a și fost votată atunci când a fost prezentată la Zalău. Acest lucru era previzibil pentru că președintele PNL Sălaj, ministrul Lucian Bode, a susținut încă de la început aceasta moțiune, ba mai mult a candidat pentru funcția de prim-vicepreședinte PNL pentru Strategii Politice în echipa Cîțu, o funcție care ne onorează. În sală au fost discuții pe moțiuni, dar în final, la vot au câștigat cei mai buni. Astăzi Sălajul este reprezentat prin ministrul Lucian Bode într-o funcție înaltă la nivel național, în PNL, cel mai mare partid politic aflat la guvernare”, ne-a transmis Ioan Roșan.


Liderul PNL Cizer, Nicolae Pavel, ne-a declarat că pentru Sălaj a fost o alegere excelentă, la fel și pentru viitorul României.

Liderul PNL Ileanda, Dănuț Pop este și el de părere că alegerea a fost insiprată, iar imediat după Congres, agitația din partid se va domoli.

Liderul TNL Sălaj, Daniel Ispas ne-a spus că PNL are acum o echipă puternică cu oameni competenți în conducere.

 

 

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.