PSD Sălaj, atac la adresa lui Dinu Iancu-Sălăjanu: „este preocupat doar de îndatorarea județului”

Navo cover cover cover

Rectificarea bugetară propusă la punctul 1 pe ordinea de zi a ședintei Consiliului Județean Sălaj din 31.08.2023 relevă (a câta oară în ultimii 3 ani?) că NU există o viziune de dezvoltare pe termen lung a județului prin atragere de fonduri europene, NU sunt create condiții de suplimentare a bugetului pentru anii viitori, principala preocupare fiind DOAR CHELTUIREA și ÎNDATORAREA JUDEȚULUI pentru achiziții și acțiuni cu impact de imagine, dar fără substanță (praf aruncat în ochii sălăjenilor).

Salajul liber Pub

Exemplificăm cu cîteva aspecte la care consilierii județeni P.S.D. au cerut clarificări:

-din cei 4.500,00 mii lei (a.1.4) ) care au alimentat bugetul, 3.782,00 mii lei (a.1.4.1) – provin din fonduri europene nerambursabile;
-iar 9.483,50 mii lei – de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) – Sume primite în contul plăților efectuate în anii anteriori.

PE CE SUNT CHELTUIȚI BANII?

a.De exemplu, 500.000 lei se vor cheltui pe servicii culturale dintr-o agenda culturală care nu ne-a putut fi prezentată nici măcar ca schiță! Dar suma necesară…se știe…. Mai mult, s-a sugerat că, dacă se va considera că e nevoie de o suma mai mare, ,,tot noi o vom suplimenta!”
Cum s-a stabilit această sumă? DIN PIX, pentru că nu se știe ce ,,servicii culturale” vor fi achiziționate. Un lucru este cert: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău își ia partea din această împărțeală.

b. Alți 550.000 lei sunt redirecționați pentru toaletarea și cosirea vegetației de pe marginea drumurilor județene. Din aceștia, 150.000 lei sunt luați de la siguranța rutieră!!! (probabil sunt prea sigure drumurile!!!)

c. achiziția imobilului propus la punctul 4 va necesita, pentru a obține avizele, suplimentări de bani pentru a aduce imobilul la parametrii necesari obținerii avizelor pentru a deveni sediul Ambulanței.
Urmărind înregistrarea ședinței se va constata că toate intervențiile consilierilor județeni P.S.D. au fost pertinente, argumentate și relevante.
Astfel, IARĂȘI CONSTATĂM că, la 3 ani de la preluarea mandatului, județul încă încasează bani din proiectele derulate în legislatura anterioară (P.S.D.) – un sprijin foarte important în această perioadă dificilă pentru majoritatea autorităților locale – bani care sunt risipiți cu dezinvoltură și nepăsare de actuala conducere a Consiliului Județean Sălaj!

COMUNICAT DE PRESĂ – GRUPUL CONSILIERILOR JUDEȚENI AI PSD SĂLAJ

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.