Prefectul vrea să-l acționeze în instanță pe primarul PSD din Cristolț, după ce acesta le-a interzis consilierilor locali ai opoziției să folosească telefonul mobil în ședință

cover cover

Un regulament „ciudat” a fost votat de consilierii locali ai PSD Cristolț în luna februarie a anului acesta, regulament ce prevede că ședințele de Consiliu Local, deși sunt publice, nu pot fi organizate dacă consilierii locali au telefoanele mobile la ei. Iar ca tot tacâmul transparenței în Consiliul Local Cristolț să fie desăvârșit, consilierii locali nu au voie să-și lase telefoanele mobile acasă, ci trebuie să le ducă la ședință, să le arate primarului, apoi să le scoată pe o masă afară, în holul Primăriei.

Salajul liber Pub

Apele au început să se tulbure la sedința din 30 martie, așa cum putem vedea și din procesul verbal numărul 812 al ședinței. Consilierii locali ai PMP au mers la ședința Cosniliului Local Cristolț fără a avea telefoanele la ei, fapt pe care i l-au transmis la începutul ședinței primarului Ioan Cheșeli. Nu l-au convins însă, acesta cerând să îi arate telefoanele mobile. Pentru că cei din opoziție nu i-au arătat telefoanele, pentru că nu le aveau la ei, primarul a supus la vot o cerere prin care cei doi consilieri locali ai PMP să fie excluși din ședință. Hotărâre care a trecut cu 5 voturi „pentru”.

Consilierii locali ai opoziției, în frunte cu Cristian Nechifor s-au adresat ulterior Instituției Prefectului. Dari Toma, prefectul de Sălaj a semnat un răspuns oficial datat pe 22 aprilie. Dari Toma, prin răspunsul semnat, a transmis faptul că sala de ședințe nu are statutul de Zonă de Securitate și că ședințele sunt publice. Astfel, prefectul a cerut modificarea regulamentului intern al Cosniliului Local Cristolț, în caz contrar, a anunțat că o să acționeze fapta în instanță, cerând anularea parțială a acestei hotărâri.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.