Povestea unui maestru bucătar din Sălaj care a gătit pentru personalități precum Tudor Gheorghe, Belodedici sau Frații Petreuș

Navo cover cover cover

Gabriel Mladin (54 ani) este unul dintre maeștrii bucătari ai județului Sălaj care fac spectacol atunci când intră în bucătărie. Bucătarul, originar din Marghita, județul Bihor, a ajuns în urmă cu mulți ani, printr-o conjunctură de familie în Sălaj, județ pe care nu l-a mai părăsit, pentru că îi place foarte mult aici.

Salajul liber Pub

Bărbatul locuiește acum în Someș-Guruslău, comuna Năpradea și spune că nu ar mai da traiul de la țară pe cel de la oraș niciodată. Acesta ne mărturisește că a gătit pentru mari personalități ale României, care au fost foarte încântate de rețetele sălăjene. A gătit pentru artiștii Tudor Ghoerghe sau Frații Petreuș, dar și pentru Miodrag Belodedici, fost câștigător al Cupei Campionilor cu Steaua București sau pentru Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român.

Gabriel Mladin gătește de când se știe, după cum ne mărturisește acesta. În armată a început să gătească mai serios, iar de acolo a început totul.

„De multe ori mă joc cu rețetele care îmi vin pe moment în minte. Uneori ies foarte bune, alte ori, am ghinion”, ne spune acesta.

Gabriel Mladin lucrează la ora actuală ca bucătar la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” din Jibou, iar între 2011 și 2020 a muncit ca bucătar la Grădina Botanică din Jibou. A apărut și la televizor, cu rețetele sale, la Kanal D, când a promovat zona comunei Năpradea.

Îi place foarte mult să gătească rețete tradiționale, atât din zona Sălajului, cât și din Bihor, iar specialitatea sa sunt bucatele preparate la ceaun.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.