Povestea de succes a tânărului care a deschis în Zalău una dintre cele mai inedite florării din România

cover Salajul liber3

Ioan Tuns (Codea) are 33 de ani și a pus pe picioare una dintre cele mai inedite florării din România. Decorul este unul fantastic, iar munca sa este inspirată în mare parte din Italia, țară în care și-a petrecut opt ani din viață, unde de altfel, a și învățat tainele ascunse ale florilor.

Salajul liber Pub

Florăria Deluxe Codea Flor din centrul Zalăului este cea mai spectaculoasă ca aspect din România. Nicăieri oricât ai bate pasul prin țară nu o să mai întâlnești o florărie cu un design ca cel al florăriei de la poalele Meseșului. Întreg tavanul este realizat din plante naturale sterilizate, iar în mijlocul florăriei se găsește și un trunchi de copac creat din scoarță naturală și mușchi sterilizat, care la bază are expuse mai multe sortimente de aranjamente florale.

De primăvara, când primele raze ale Soarelui se arată afară, în fața florăriei amenajează și un mic colț franțuzesc. De fapt, aceasta este și idea de viitor – să se extindă și să amenajeze și un loc unde clienții să poată servi liniștiți o cafea, un ceai, un suc sau chiar o bere.

Numele său real este Ioan Tuns, însă toți îl cunosc drept Codea, datorită poreclei pe care o avea în trecut bunicul său și care a fost transmisă din generație în generație. Susține că nu reușea să facă tot ce a făcut dacă nu o avea alături pe soția sa.

Povestea sa în lumea florilor a început pe când avea doar 19 ani și a plecat din Sălaj încercând să o ducă mai bine. A ajuns în Italia, unde a muncit până la vârsta de 27 de ani și unde a învățat foarte multe despre flori. De altfel, și în prezent tânărul zălăuan urmează numeroase cursuri de specialitate pentru a se forma în meseria sa cât mai bine.

Povestea florăriei a început în 2016 când a deschis în spatele magazinului Nazareth din centrul Zalăului. S-a mutat apoi în locul fostului Dulcicom, iar acum este vizibil pe bulecard.

Succesul l-a cunoscut rapid, deaorece idea sa a fost ingenioasă, deși tot timpul se gândea dacă în Zalău ar prinde o astfel de florărie. Și totuși, a dat lovitura!

Ioan Tuns este printre puținii bărbați care realizează astfel de buchete din flori, și nu doar din flori ci și alte buchete „speciale” din dulciuri și altele. Un ajutor important îl are și din partea cumnatului său – Bogdan Chende.

Pe viitor, tânărul își dorește să aibă disponibile în florărie toate florile din lume care se pot vinde la fir (bucată).

Ioan Tuns a vândut inclusiv buchete de trandafiri de doi metri înălțime, dar și alte aranjamente deosebite, inclusiv brazi de Crăciun hand-made care „au trecut ca pâinea caldă”.

Are cadouri inclusiv pentru bărbați, diferite pachete care conțin și bere sau alte băuturi, dar și pentru cei care adoră dulciurile.

De remarcat că pe lângă activitatea din florărie, Ioan Tuns se ocupă și de amenajarea meselor festive, pentru zile onomastice și chiar nunți, unde realizează amenajări florale deosebite atât pentru miri, cât și pentru invitați, astfel încât decorul să fie cât mai spectaculos.

În florăria Delux Codea Flor se mai găsesc și ursuleți din flori de săpun și latex, dar și alte tipuri de flori.

„Nu am înțeles nicidoată de ce într-o florărie trebuie să vinzi doar un fir de ceva sau un ghiveci, când poți să faci atâtea lucruri frumoase din flori”, ne mărturisește în încheiere tânărul care a dat lovitura pe piața din Zalău cu această afacere.

Este de remarcat faptul că toate buchetele sunt realizate cu suflet, iar aceasta a fost și cheia succesului, astfel că în prezent zălăuanul are comenzi și din străinătate sau din orașele mari din vecinătate.

Dacă vrei să-ți impresionezi iubita sau pe cei dragi, poți apela cu încredere la Deluxe Codea Flor!

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.