Polițist de frontieră, prins în timp ce primea 200 de euro mită. La acțiune au participat și ofițeri din Sălaj

sos de centura cover cover

Un poliţist de frontieră de la PTF Petea (jud. Satu Mare) a fost prins joi, 23 septembrie, în flagrant în timp ce primea 200 de euro mită pentru a rezolva ca unor persoane nevaccinate să nu li se impună măsura carantinării la intrarea în România. Flagrantul de joi a fost realizat de ofiţeri ai DGA, sub coordonarea procurorului de caz.

Salajul liber Pub

În cadrul aceluiaşi dosar care vizează mai multe infracţiuni de corupţie, în aceeaşi zi, procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară au făcut 9 perchiziţii domiciliare în judeţele Satu Mare şi Maramureş, în casele unor poliţişti de frontieră şi ale altor persoane.

„Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, la delegarea şi sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, pun în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Satu Mare şi Maramureş, la mai multe imobile ale unor poliţişti de frontieră din cadrul I. T. P. F. Sighetu Marmaţiei – S. P. F. Petea, precum şi la alte persoane, dar şi la imobile aparţinând S. P. F. Petea”, se arată într-un comunicat al DGA Satu Mare.

Parfumuri

Concret, este vorba despre agenţi care primeau şpagă atât de la persoane care circulau cu propriile autoturisme, cât şi de la persoane din autocare, care plăteau prin intermediul şoferilor. Astfel, potrivit comunicatului, infracţiunile cercetate ar fi fost „săvârşite de agenţi de poliţie de frontieră cu funcţii de execuţie, în legătură cu pretinderea şi primirea, în mod direct sau prin intermediul conducătorilor auto ai unor mijloace de transport în regim internațional, a unor sume de bani, cuprinse între 50 şi 100 de euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din ţări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României”, scrie Bihoreanul.ro

Parfumuri

La activităţile de procedură penală au participat inclusiv lucrători din cadrul D.G.A. – Structura Centrală şi Serviciile Judeţene Anticorupţie Bihor, Cluj, Sălaj şi Maramureş.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.