VIDEO. Povestea unei talentate artiste care a reprezentat cu cinste Sălajul la numeroase concursuri naționale

Navo cover cover cover

Maria-Florina Sîrca (19 ani) este una dintre tinerele talentate ale județului Sălaj care a reprezentat cu cinste meleagurile noastre la diferite concursuri și olimpiade naționale. Tânăra pasionată de muzică a făcut cinste județului Sălaj și mereu a încercat să promoveze portul tradițional sălăjean și cântecul de pe meleagurile natale.

Este originară din satul Plopiș, iar în prezent studiază muzică la Facultatea de Arte din Oradea. Este absovlentă a Liceului de Artă din Zalău, unde a avut numeroase reușite pe plan muzical.

Tânăra sălăjeancă a cântat inclusiv la București, la celebrul festival „Potcoava de Aur”. Aceasta are un repertoriu vast și bogat, atât personal, având numeroase piese pe YouTube, cât și melodii tradționale specifice zonei. Tânăra artistă va avea un moment inclusiv la spectacolul din Zalău de la Casa de Cultură dedicat Zilei Naționale a României.

Maria Sîrca face parte și din Grupul Vocal „Zestrea” al Casei Municipale de Cultură Zalău, iar pe lângă Festivalul „Potcoava de Aur” a mai cântat la diferite concursuri naționale unde s-a impus cu vocea sa, precum Festivalul Concurs „Plai de Cânt și Dor” din Vâlcea sau Festivalul „Emanuel Elenescu” din Piatra Neamț.

Tânăra artistă a început să cânte de la frageda vârstă de 6 ani, fiind mereu încurajată de părinți, familie și prieteni să-și urmeze acest vis, de a ajunge mare în ceea ce privește muzica folclorică, iar planurile de viitor sunt numeroase, sperând să ajungă cât mai sus în domeniul său.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.