O familie din Gâlgău Almașului a revenit acasă din Anglia și a pus pe picioare o mică afacere pentru dezvoltarea turismului din comună

Navo cover cover cover

Familia Tomniuc Nicoleta și Dan au trăit mult timp în Anglia, și chiar dacă mare parte din viață și-au petrecut-o în Regatul Unit și în orașul Baia Mare, au decis să se întoarcă la glia strămoșească, în satul părinților – Gâlgău Almașului din comuna Bălan.

Salajul liber Pub

Soții au decis să deschidă aici, la Gâlgău Almașului, chiar la intersecția cu drumul spre Grădina Zmeilor, un punct gastronomic pentru a venit în ajutorul turiștilor care vizitează obiectivul turistic.

„Ne-a fost foarte dor de casă. Cât eram în Anglia, citeam tot ce apărea despre Grădina Zmeilor și locurile natale. Am văzut că una dintre marile probleme ale obiectivului turistic este faptul că lipsește un punct gastronomic, de unde turiștii să poată să-și cumpere o apă, un suc, o plăcintă, pentru a le face excursia mai ușoară sau să-și tragă sufletul. Așa ne-a venit idea să deschidem o mică afacere de familie pe care să o creștem încet, împreună cu turismul din zonă”, ne-a povestit Dan Tomniuc.

Astfel, cei doi soți au deschis un punct gastronomic de unde, turiștii care vizitează Grădina Zmeilor, să poată cumpăra apă, suc și ceva de mâncare.

La punctul gastronomic se prepară mâncare tradițională, în special plăcintă pe lespede cu brânză bio, de la crescătorii din zonă, și cu mărar, cozi de ceapă, dar și langoși, cartofi prăjiți, tot de la producătorii locali și multe alte bunătăți.

Planurile familiei sunt mari – să crească locația în același timp cu destinația turistică. Dacă situația o va impune vor amenaja o parcare pentru autoturisme și autocare, apoi o terasă și de ce nu, în timp, un restaurant. Asta doar dacă Grădina Zmeilor va crește ca obiectiv turistic, după cum ne-au povestit aceștia, deoarece locația este una spectaculoasă, care merită vizitată.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.