Misiune contracronometru! Viața unui sălăjean, care depindea de un transplant de ficat, salvată de familia Balint și doi ambulanțieri

Navo cover Navo cover

Viața lui Mihai Florin Chende (47 ani) a fost salvată vineri, 18 martie, într-o misiune contracronometru de familia Balint (Liviu și Narcisa) și de către doi ambulanțieri de la Serviciul de Ambulanță Sălaj – Marius Nicoară și Laszlo Vizaknai.

Florin Chende, un sălăjean din satul Mirșid a fost diagnosticat în urmă cu un an, pe 15 martie, cu o boală nemiloasă de către medicii de la Institutul Clinic Fundeni din București, iar pentru a putea să mai vadă încă odată lumina zilei avea nevoie disperată de un transplant de ficat. Bărbatul a fost trecut pe lista de așteptare, așa cum ne mărturisește soția acestuia, Violeta Chende, urmând ca atunci când este disponibil un donator compatibil cu acesta, să fie anunțat.

Vestea cea mare a căzut ca un fulger peste familia Chende. Vineri la ora 13.50, Violeta Chende a fost sunată de la Institutul Clinic Fundeni și informată că soțul său poate intra în operația de transplant. Singura problemă era că, bărbatul din Mirșid trebuia să ajungă la Institutul din București în aceeași zi la ora 20.30.

Familia Chende

„Nu am știut ce să facem. Nu puteam ajunge în așa scurt timp de la Mirșid la București. Era aproape ora două când ne-au sunat și ne-au spus să ajungem la ora opt jumate seara la București. Eram pierduți. Atunci mi-am luat inima în dinți și l-am sunat pe facebook, direct cu cameră pe domnul Balint. Nu îl cunoșteam, doar am mai văzut pe facebook că a ajutat și pe alții. L-am sunat la ora două fără zece, la ora opt și douăzeci de minute, soțul meu era internat la Institutul din Fundeni”, ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi Violeta Chende, căreia nici acum nu îi vine să creadă ce minune s-a putut realiza în viața sa.

Astfel, Violeta Chende și-a luat inima în dinți și l-a contactat pe deputatul Liviu Balint, fără să-l cunoască. L-a sunat pe facebook, cu apel video, iar acesta văzând drama femeii a luat atitudine în secunda doi. Liviu Balint alături de soția sa, Narcisa Balint, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj au inteprins toate măsurile necesare, iar în câteva zeci de minute o ambulanță era pregătită să pornească spre București pentru a salva viața bărbatului.

Marius Nicoară, unul dintre cei doi șoferi care au realizat cursa contracronometru

Doi ambulanțieri, Marius Nicoară și Laszlo Vizaknai s-au urcat în autospecială și au gonit spre București. În cinci ore și jumătate, ambulanța sălăjeană a ajuns la poarta clinicii din capitală, unde bărbatul a fost preluat de medici și supus intervenției de transplant.

Acum, bărbatul este în afara oricărui pericol. Acesta a supraviețuit operației de transplant, iar șansele sale de a avea o viață nouă sunt de sută la sută, așa cum transmit cadrele medicale. Miracolul nu se putea întâmpla însă dacă femeia nu cerea disperat sprijinul familiei Balint, și dacă cei doi ambulanțieri nu își îndeplineau cu cinste misiunea pentru care au depus jurământul, aceea de a salva orice viață.

Violeta Chende a postat și un mesaj public pe rețelele sociale în care îi mulțumește familiei Balint și celor doi ambulanțieri pentru cursa cronometru pe care au realizat-o și pentru bunăvoința acestora.

„Emoțiile care mă copleșesc provoacă o dorință foarte sinceră de a mulțumi familiei domnului deputat sălăjean Balint Liviu pentru marele sprijin făcut. Fără sprijinul familiei dumneavoastră, fără eforturile și bunătatea inimii nu am fi fost aici. Ajutorul făcut de dumneavoastră a constat a doua șansă la viață a soțului meu. Vă mulțumim! Mulțumim și șoferilor pentru profesionalism!”, este mesajul făcut public de soția bărbatului care a avut nevoie disperată de ajutor.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.