Mai e Dan Ghiurco sigur pe victorie la Jibou? Manu și Almaș vin tare din spate și fură din voturile PSD-PNL

Navo cover cover cover

Cândva colegi, Emmanuel Pop și Ioan Almaș câștigă teren pe zi ce trece în orașul de pe Someș. Cei doi sunt „greii” care au ținut în spate de-a lungul timpului dreapta, inclusiv dreapta unită – PNL.

Emmanuel Pop vine pe filiera PDL, în timp ce Ioan Almaș este un liberal autentic, pe filiera vechiului PNL. Amândoi s-au săturat în 2016 de mișmașurile PNL prin transferarea Anei Indreieș de la PSD la PNL, astfel că au decis să meargă pe drumuri diferite.

Astfel, pe Emmanuel Pop, cunoscut drept Manu îl regăsim în tabăra PMP. Este hotărât să facă o figură frumoasă, iar din datele partidului, se pare că acesta este destul de aproape în sondaje de Dan Ghiurco, furând din voturile PSD-istului.

Din spate vine puternic și Ioan Almaș. Candidatul ALDE are un bazin electoral, dovedit de peste 10 ani de aproximativ 700 de voturi, adică undeva la 15 – 20%. Almaș va face însă cu mult peste scorul lui obișbnuit în condițiile în care acesta va rupe din voturile vechilor liberali care s-au ars în 2016 cu transferul de la PSD a fostului candidat.

PNL Jibou din câte se pare se rupe încet și sigur ca organizație, în timp ce voturile USR-PLUS nu pot fi contorizate.

Așadar, Dan Ghiurco deși pornește cu prima șansă, se poate trezi cu mari surprize, cel puțin în râdnul consilierilor locali, unde s-ar putea să nu mai pună viceprimar de la UDMR – PSD, ci să fie forțat de noua culoare politică să numească un PMP-ist sau pe cineva de la ALDE.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.