Sălăjeanul Valeriu Crișan, ales vicepreședinte al ALDE, la congresul din weekend al partidului

Navo cover cover cover

Sălăjeanul Valeriu Crișan, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Sălaj, a fost ales în weekend vicepreședinte al formațiunii politice ALDE în cadrul congresului. Din organizația ALDE Sălaj au fost prezenți la congres un număr de 15 membri.

Salajul liber Pub

Delegații prezenți la Congresul ordinar al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE organizat sâmbătă, 22 octombrie, au votat pentru alegerea noii conduceri a partidului, precum și moțiunea prezentată de către candidații la funcțiile de copreședinți.

În urma votului exprimat de către cei 957 de delegați prezenți, pentru moțiunea cu titlul „Libertate, Democrație, Prosperitate”, propusă de domnii Varujan Vosganian, Mircea Minea și Mohammad Murad, au votat 942 de membri, 15 voturi fiind nule. Astfel, domnii Varujan Vosganian, Mircea Minea și Mohammad Murad au fost desemnați copreședinți ai ALDE.

De asemenea, Congresul ALDE, reunit în zilele de 21 și 22 octombrie, a decis și noul statut al partidului. În urma votului exercitat sâmbătă de delegații prezenți la Congres, s-au stabilit numele celor care vor ocupa funcțiile de secretar general, prim-vicepreședinți, vicepreședinți ai partidului și de membri în Biroul Politic Executiv.

Noua structură de conducere a Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) cuprinde 3 copreședinți, secretarul general, 4 prim-vicepreședinți, 19 vicepreședinți, 14 membri cu rang de vicepreședinte politic și 12 membri supleanți.
Cei 4 prim-vicepreședinți aleși în urma votării moțiunii sunt: Cornelia Negruț, Ionel Cel-Mare, Tiberiu Dekany și Alexandru Baicu.

Funcțiile de vicepreședinți vor fi ocupate de: Anton Anton, Ion Asaftei, Constantin Avram, Ciprian Blejan, Daniela Călin, Marian Coanda, Gabriel Crîngeneanu, Valeriu Crișan, Bogdan Dăscălescu, Cristian Dima, Viorel Dosaru, David Dragoș, Avram Gal, Dan Marian, Andrei Metehău, Raluca Roșca, Violeta Sora, Bogdan Ștefanachi și Bogdan Trifan.
Membrii cu rang de vicepreședinte politic, aleși conform moțiunii sunt: Bogdan Ciprian, Christian Gigi Chiru, Ioan Ciugulea, Viorel Demian, Iulia Elena Dosaru, Oana Ferdean, Costel Irimia, Gabriel Pană, Ilie Petrescu, Gheorghe Popa, Nicolae Pungă, Gheorghe Șimon, Ionuț Toartă și Florin Trașcă.

Varujan Vosganian, copreședintele ALDE, a declarat în cadrul discursului susținut că își dorește ca în urma acestui congres membrii ALDE „să răspundă în viitorul apropiat la întrebarea dacă ALDE mai există. Răspunsul îl dăm chiar azi: ALDE există!”
„Ieșirea ALDE de pe prima scenă s-a realizat în urma unor manevre obscure. Noi azi trebuie să reparăm această nedreptate. Cei care ne ofensau pe motiv că ținem PSD la guvernare s-au dus să lustruiască clanțele PSD pentru a-i ține pe ei la guvernare. (…)
M-am întors, iar împreună cu mine s-au întors mulți alți colegi de-ai noștri. Alții care erau s-au întors cu fața luminoasă către ALDE. Împreună cu noi au venit și persoane care nu erau în ALDE. Sunt mândru că în această echipă avem ceea ce atât de rar se găsește în politica românească azi, și anume performanța. Avem unul dintre cei mai buni primari din România, domnul Mircea Minea. Îl avem pe cel mai mare investitor român în turism, domnul Mohammad Murad. (…) România nu ar fi trebuit să aibă nici criza din 2008, nici criza energetică de azi. Noi am importat crizele pentru că nu am știut, așa cum trebuie, să ne apărăm frontierele, pentru că nu e vorba doar de frontierele pe care le apără grănicerii. E vorba de cei care ne conduc. Cei care astăzi ne conduc fac în așa fel încât România nu este o voce, ci este un ecou. Ei nu știu să spună NOI VREM, ei spun doar ȘI NOI VREM. Trebuie să spunem ce vrem, trebuie să negociem”, a afirmat Varujan Vosganian.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.