Lideri ai comunităților de rromi din Sălaj, supărați foc și pară pe Partidul Rromilor „Pro Europa”

Navo cover cover cover

Mai mulți etnici rromi din Sălaj, educați și școliți, sunt nemulțumiți de activitatea Partidului Rromilor „Pro Europa” din Sălaj. Numeroase comunități de rromi din Sălaj nici măcar nu au fost băgate în seamă de acest partid la alegerile locale din 27 septembrie, susțin aceștia.

Salajul liber Pub

Astfel, dacă la nivel național rromi sunt foarte bine reprezentați, inclusiv în Parlament, la nivelul județului Sălaj sitauția este dramatică. Anul acesta la alegeri au reușit să scoată doar patru consilieri locali, din care doi în Sânmihaiu Almașului, în condițiile în care județul Sălaj este pe locul al treilea la nivel național privind ponderea populației de etnie rromă.

„Din lene sau din comoditate nu s-au deplasat cei de la Partida Rromilor Pro Europa în comunitățile numeroase de rromi unde sunt chiar peste 500 de votați. Urmează încă patru ani în care rromi nu sunt reprezentați în Consiliile Locale”, spune un lider al acestor comunități.

De remarcat că partidul are și un birou, unde liderii d de rromi spun că cei de la Partidă sunt văzuți doar atunci când îți fac raportul de activitate pentru București.

„Cei de la partid se deplaseaza doar în câteva comunități de rromi, în rest rromii nu știu cum arată aceștia la față”, mai spun liderii comunităților. 
Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.