La granița Sălajului cu Bihorul se află cel mai spectaculoas restaurant cu specific slovac din România

Navo cover cover cover

Sunt foarte puține restaurante care oferă mâncare și băutură tradiționale din Slovacia. Unul dintre acestea, cel mai spectaculos în opinia celor care îi trec pragul, este Huta Slavia din Șinteu.

Salajul liber Pub

Huta Slavia este situat la doar 57 de kilometri de Zalău și 32 de kilometri față de Șimleu Silvaniei, fiind poziționat pe Drumul Național 1H spre Aleșd.

Huta Slavia nu este însă doar un restaurant, ci este un minunat loc de relaxare unde poți petrece mai multe ore. Aici este amenajat un mini zoo, un loc de joacă pentur copii, un lac cu moară de apă și o cafenea unde se servesc diferite preparate de patiserie. Ba mai mult, peste tot întâlnești băncuțe și hamace unde îți poți trage sufletul. Tot aici se găsește și un izvor de apă potabilă. Totul este însă organizat în stil slovac, iar produsele sunt majoritar tradiționale slovace.

Inclusiv bere din Slovacia găsești aici. Este vorba de Zlaty Bazant – Fazanul Auriu, una dintre cele mai apreciate beri din Slovacia, exportată în toată lumea.

La Huta Slavia găsești cele mai delicioase gustări cu specific slovac, în special celebrele găluște sau plăcintă din cartofi. Tot aici poți degusta ciorba Slavia sau un mixt tradițional slovac.

La Huta Slavia „veți găsi un loc de popas tradițional în care e bine pentru oricare drumeț să zăbovească măcar un ceas de vreme pentru a-și trage sufletul. La Huta Slavia ambianța e arhaică, veselă, primitoare, caldă, așa cum e de fapt rânduiala firescului tradițional. Bucatele, multe dintre ele cu specific slovac preparate din cartofi, respectă rețetele vechi ale locului și sunt pregătite din ingrediente proaspete din zonă. Plăcintele savuroase, papanașii delicioși, palinca de cireșe sălbatice, vinul bun și berea slovacă justifică pe deplin denumirea slovacă de Huta Slavia: un loc de popas în care e sărbătoare și voie bună de fiecare dată când drumeții trec pragul hanului din Șinteu”, după cum susțin și administratorii locului.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.