Ionel Ciunt, supărat pe opoziția din Zalău: „nu sunt români!”

Navo cover Navo cover

Primarul Zalăului, Ionel Ciunt este supărat pe consilierii locali ai USR și ai PNL, după ce aceștia nu au votat proiectul de hotărâre privind modernizarea zonei din fața blocului Scala.

Salajul liber Pub

Modernizarea zonei prevede amplasarea unei statui ecvestre a domnitorului Mihai Viteazu, de mari dimensiuni, și amenajarea locului din fața acesteia.

Această idee a fost adusă în fața opiniei publice de către Ciunt încă din anul 2017, iar acum își poate îndeplini visul.

Proiectul de hotărâre a fost votat doar de către UDMR și PSD, PNL s-a abținut, iar USR a votat împotrivă.

„Cei de la USR nu sunt români dacă nu doresc o asemenea statuie. Cei de la PNL s-au abținut. Culmea că votează ungurii pentru români”, a susținut Ionel Ciunt.

Trebuie amintit că Mihai Viteazu a trecut prin Zalău în august 1601 după bătălia de la Guruslău. De altfel, Mihai Viteazu este patronul spiritual al orașului.

Odată cu victoria din 3 august 1601, de la Guruslău, a lui Mihai Viteazul, patronul spiritual al orașului, Zalăul se bucură de propriile reguli administrative, legislative, fiscale și militare, precum și de o autonomie reală care oferă libertăți cetățenilor.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.