Ionel Ciunt a dat mâna cu Dan Ghiurco și Florian Neaga și își doresc să facă echipă la conducerea PSD Sălaj până în 2026

Navo cover Navo cover

Alegerile pentru conducerea PSD Sălaj sunt programate a avea loc în luna noiembrie. Până atunci au loc alegeri în filialele locale ale social-democraților, inclusiv la PSD Zalău, unde președintele în funcție Călin Forț candidează împotriva lui Teodor Bălăjel.

La nivelul județului Sălaj, la aceste alegeri se va candida în echipă, nu uninominal. Prima echipă care și-a anunțat candidatura și susținerea reciprocă este formată din Ionel Ciunt, președintele în exercițiu, Dan Ghiurco, primarul orașului Jibou și deputatul PSD Sălaj, Florian Neaga.

„Am decis, la fel ca în 2020, să îl susțin în totalitate pe domnul Ionel Ciunt și să merg în echipă cu acesta pentru conducerea PSD Sălaj. Din echipa noastră mai face parte și domnul deputat, medicul Florian Neaga”, ne-a spus Dan Ghiurco, primarul orașului Jibou.

Ionel Ciunt a fost rezervat în declarații, susținând că prima dată își va anunța colegii despre această echipă și apoi va ieși public.

„Nu ar fi firesc din partea mea să le spun colegilor mei prin intermediul ziarului că voi candida alături de Dan Ghiurco. Prima dată îi voi anunța personal, apoi voi confirma și pentru opinia publică”, ne-a transmis Ionel Ciunt.

Din echipa lui Ionel Ciunt alături de Dan Ghiurco și Florian Neaga mai fac parte și Vlad Pașcalău, viceprimarul din Jibou și președintele TSD Sălaj, Teodor Bălăjel, viceprimarul Zalăului și alți lideri locali din comune. Inclusiv Alin Demle pare a fi parte din acest grup, urmând să candideze pentru funcția de vicepreședinte, la ora actuală fiind secretarul general al organizației județene.

De cealaltă parte se conturează un grup în jurul lui Sergiu Panie, cu susținerea fostului senator Gheorghe Pop, Călin Forț, Larisa Ciupe și alții.

De remarcat faptul că Florin Florian nu se regăsește încă în niciunul din cele două grupuri, dar se pare că s-ar bucura de susținerea celor din tabăra lui Ionel Ciunt.

Mandatul în fruntea PSD Sălaj va fi pe 4 ani, din 2022 până în 2026.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.