Gestul NOBIL făcut de Ludovic, un tânăr special din Jibou

Navo cover Navo cover

Ludovic este un tânăr din Jibou cu probleme mai diferite față de ale noastre. Acesta este surdo-mut, dar această problemă l-a ambiționat să treacă peste greutățile din viață și să încerce să fie un exemplu în comunitate.

Tânărul a dat dovadă de mare spirit civic. Totul s-a petrecut ieri, când a găsit un portmoneu cu foarte mulți bani. Nici măcar nu l-a deschis, deși era evident că portmoneul are un conținut consistent. S-a dus direct la Poliție să îl predea, pentru a se găsi persoana care a pierdut banii și pentru care aceștia erau foarte importanți.

Fapta sa nu a rămas nerăsplătită, iar primarul din Jibou, Dan Ghiurco l-a felicitat pe tânăr public și i-a oferit un cadou din partea comunității.

„Am fost impresionat azi de caracterul și de onestitatea de care a dat dovadă concetățeanul nostru Ludovic Darius Lăcătuș. Este un tânăr care muncește, căruia nu i-a fost niciodată ușor. S-a confruntat în viață cu greutăți, cu atât mai mult cu cât are probleme de auz și vorbire. A făcut astăzi un gest de o moralitate exemplară. El este omul zilei în Jibou și merită aprecierea tuturor.
Ludovic a găsit dimineață un portmoneu cu foarte mulți bani. Nici măcar nu l-a deschis, deși era evident că portmoneul are un conținut consistent. S-a dus direct la Poliție să îl predea, pentru a se găsi persoana care a pierdut banii și pentru care aceștia erau foarte importanți. Am ținut ca în această după amiază să îl onorez pe Ludovic pentru felul său de a fi. Am participat la reuniunea comunității de la biserica pe care o frecventează pentru a-i oferi un premiu în bani din resursele mele personale, să subliniez astfel aprecierea față de Ludovic. Să subliniez pentru comunitate că moralitatea trebuie să primească recunoaștere.
Ludovic comunică în viața de zi cu zi mult mai greu decât noi, din cauză că nu are auz și nu poate vorbi. Dar prin gestul său de azi ne-a comunicat tuturor ceva foarte important. Că este esențial să fim onești în comunitate. Oricât ne-ar fi de greu. Iar lui Ludovic îi este greu. Muncește mult și o ajută pe mama sa la serviciile de curățenie pe care le prestează. Dacă suntem onești, dacă suntem cinstiți unii cu alții, avem de câștigat ca societate civilizată, în care comunitatea răsplătește individul corect”, a transmis primarul Dan Ghiurco.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.