FOTOREPORTAJ. Ziua Eroilor, marcată de Primăria Ileanda în mai multe sate din comună

Navo cover Navo cover

Primăria Ileanda, condusă de primarul Dănuț Pop și viceprimarul Ioan Sorin Mihuș, i-a comemorat astăzi, așa cum se cuvine, pe eroii din comună. În cinstea acestora, Primăria Ileanda a depus jerbe de flori la fiecare monument închinat eroilor din comună.

Salajul liber Pub

Pe lângă primarul Dănuț Pop și viceprimarul Ioan Sorin Mihuș, au mai participat la eveniment și Marius Valentin Lazăr, secretarul comunei, Florin Precup, angajat la registrul agricol, Sorin Voicu și Cristina Buzura, consiliera primarului Dănuț Pop. Alături de aceștia s-au aflat și numeroși locuitori ai comunei, cât și consilieri locali și preoți.

Evenimentele de cinstire au avut loc în satele Ileanda, Rogna, Luminișu, Dăbâceni și Răstoci. Zona fiecărui monument dedicat eroilor a fost amenajată special pentru a-i celebra pe aceștia, iar cei din cadrul Primăriei Ileanda au depus jerbe de flori tricolore.

La una dintre bisericuțele de lemn din comună a avut loc și o slujbă de pomenire a eroilor din comuna Ileanda. Au fost cinstiți eroii din cele două războaie mondiale care au luptat pentru patrie, dar și de la Revoluție.

Nu a fost uitat nici Sergiu Butuza, eroul revoluționar din Ileanda. Sergiu Butuza s-a stins din viață în 1990. Tânărul din Ileanda este declarat erou martir al Revoluției din 1989, după ce în noaptea de 24 decembrie a fost împușcat în coloana vertebrală, în timp ce se afla în zona Sălii Palatului. Nici până astăzi nu se știe cine a tras în tânărul revoluționar din Ileanda. Acesta a murit pe 5 ianuarie 1990 pe patul de spital din capitală.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.