FOTOREPORTAJ. Zalău, un oraș în CARANTINĂ

sos de centura cover cover

Noaptea, la ora 23.30 s-a semnat ordinul de carantinare al Zalăului. Măsura a intrat în vigoare din această dimineață de la ora 5.00. Orcine intră și iese din oraș trebuie să prezinte declarație pe proprie răspundere. Oamenii s-au trezit dimineață speriați, pentru că nu știau de ce la fiecare intrare din oraș sunt filtre de Poliție și Jandarmerie.

Salajul liber Pub

Parfumuri

Poliția a transmis însă că astăzi nu s-au aplicat sancțiuni pentru cei fără declarație, ci doar a fost informată populația.

Parfumuri

„Polițiștii desfășoară activități preventive de informare a populației cu privire la noile interdicții impuse în cele trei zone carantinate, din județul Sălaj. Reamintim că scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea răspândirii noului virus. În contextul creșterii numărului de infectări, recomandăm cetăţenilor să conștientizeze importanţa măsurilor restrictive şi să contribuie la efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus, respectând aceste măsuri”, este mesajul Inspectoratului de Poliție al Județului Sălaj.

La ora 9.00 era agitație mare în centrul Zalăului. Televiziunile de știri transmiteau în direct de la fața locului. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru era și el așteptat să ajungă la Zalău la ora 9.30 pentru a informa populația despre măsura carantinării.

Nelu Tătaru ne-a vorbit despre responsabilitate, despre cât va ține carantianrea Zalăului și alte subiecte naționale ce privesc sănătatea românilor. În tot acest timp centrul orașului devenea din ce în ce mai pustiu, oamenii consolându-se cu gândul că sunt în carantină și nu pot ieși decât strict pentru lucruri elementare.

Jandarmii și polițiștii erau și ei pe stradă pentru a sancționa orice abatere a bătrâneilor care nu aveau de unde ști că astăzi se circulă obligatoriu doar cu hârtie. Pe stradă, mașinile de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență transmiteau prin megafon starea de carantină. La fel s-a primit și pe telefonul mobil prin RO-Alert.

De puține ori s-a raportat aglomerație la ieșirile din oraș. Ce știm sigur este că cel puțin 14 zile această situație va persista și va deveni ceva obișnuit, parte din cotidian.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.