FOTO. Se demolează fostul Restaurant Porolissum din centrul Zalăului. Ce se construiește în loc

Navo cover Navo cover

Vechiul restaurant Porolissum din centrul Zalăului se demolează. Lucrările au început astăzi, 19 ianuarie, și vizează demolarea clădirii care găzduia restaurantul și anexele acestuia.

Salajul liber Pub

Demolarea vine ca urmare a faptului că aici se va construi o sală de evenimente cu etaj. Inițial, constructorul a vrut să ridice etajul sălii de evenimente peste clădirea deja existentă, însă structura de rezistență nu putea susține un etaj în plus, după cum ne transmite Primăria Zalău.

Cei de la Primăria Zalău ne-au informat privind faptul că se demolează toate anexele din jurul vechiului restaurant, iar aici se va construi o clădire nouă, care va fi folosită cu destinația de cafenea, cât și sală de evenimente cu etaj.

Tot Primăria Zalău comunică faptul că există un proiect pentru modernizarea fațadei Hotelului Porolissum, care să fie într-un ton cu strada pietonală ce se amenajează acum în centrul municipiului.

Hotelul Porolissum are o istorie de peste 40 de ani. A fost construit în perioada 1972 – 1974 si inaugurat oficial pe 10 septembrie 1974. Pâna în anul 1990, Hotel Porolissum a fost parte integranta din Oficiul Judetean de Turism Salaj, subordonat Ministerului Turismului.

Cea mai prolifica activitate a hotelului s-a derulat în intervalul 1983 – 1985, când i s-a decernat locul I într-o competitie nationala privind gradul de ocupare hoteliera. Cu aceasta ocazie a primit vizita ministrului turismului din acea vreme.

Famiala Stanca a cumparat Hotelul Porolissum si Baile Boghis în 2006, dupa care le-a trecut printr-un proces de reabilitare integrala, iar în 2019 a rămas fără această proprietate.

Distribuie articolul
Comentarii: 1

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

  1. Pe p….le-a obținut fam Stânca, p… s-au dus toate! Bunul Dumnezeu … nu doarme! El veghează!!! Luați aminte cei ce sunteți tari și mari acum!!!