Se asfaltează drumul spre unul dintre cele mai spectaculoase sate din Sălaj

sos de centura cover cover

Drumul spre una dintre cele mai spectaculoase locații din județul Sălaj va vedea pentru prima dată în istorie asfalt. Astfel, Primăria Letca a depus deja proiectul spre finanțare pentru asfaltarea drumului Cozla – Vălișoara, dar și modernizarea drumului existent din centrul comunal până sus la Cozla.

Salajul liber Pub

Proiectul este depus pentru finanțare prin Programul „Anghel Saligny”, acesta fiind întocmit de primarul comunei Letca, Dorel Man. Practic, se va reface întreg drumul existent între Letca spre Ciula, apoi către Cozla, iar mai departe, spre Vălișoara, unul dintre cele mai spectaculoase sate din județul Sălaj, care merită vizitat datorită peisajelor de poveste.

Parfumuri

Drumul va fi refăcut în totalitate până în limita cu județul Maramureș, iar lungimea totală este de 14,4 kilometri, dispuși pe mai multe tronsoane. Tot Primăria Letca are în plan, prin Programul Anghel Saligny și asfaltarea drumului comunal 27 dintre Letca, până la Someș, spre comuna Lozna.

Parfumuri

Trebuie precizat că în zona Vălișoara se află și Vârful Prisnel. Acesta nu este spectaculos datorită altitudinii pe care o are, ridicându-se la doar 651 de metri pe partea Sălajului, respectiv 661 de metri în partea Maramureșului. Vârful situat la limita comunelor Năpradea și Letca este însă cel mai spectaculos loc din Sălaj, mai puțin știut, datorită peisajului care se deschide atunci când urci până pe culme, dar și a specilor de flori foarte rare care cresc aici.

Salajul liber Pub
Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.