FOTO. Descoperă drumul de poveste din Sălaj, unde poți admira unul dintre cele mai spectaculoase apusuri din județ

Navo cover cover cover

Lung de aproximativ 10 kilometri, drumul județean 191D, care leagă Sâg de Tusa și drumul comunal care leagă Tusa de cătunul Dealul Corbului prin Rezervația Peisagistică Tusa-Barcău este una dintre cele mai spectaculoase șosele din județul Sălaj.

Salajul liber Pub

De aici poți admira un superb peisaj în orice perioadă a anului, însă este recomandat să ajungi vara, la apus, atunci când culorile cerului sunt de poveste, iar spectacolul momentului este de neratat.

Cu peisaje încântătoare, drumul care leagă satul Sâg de Tusa și mai apoi spre Dealu Corbului, un cătun populat de slovaci, este o adevărată bucurie pentru orice șofer care vrea să admire peisaje încântătoare, cu o deschidere de pe vârf până spre Șimleu Silvaniei.

Drumul este practicabil în orice anotimp, mai puțin porțiunea dintre parcarea amenajată și cătunul de slovaci. Zona este pur și simplu spectaculoasă. Atât porțiunea de drum Sâg – Tusa, cât și Tusa – Dealul Corbului sunt de o frumusețe rară.

Intitulat Dealul Corbului, drumul care leagă satul Tusa de cătunul populat cu slovaci din zonă oferă peisaje de poveste. De aici poți admira întreaga Vale a Barcăului, iar în zare, dacă este senin, poți vedea până în Șimleu Silvaniei și chiar mai departe.

Dacă ajungi sus la Dealul Corbului, sus în satul de slovaci, poți vedea cum se produce cărbunele natural prin arderea unor movile de lemn. Dacă ești pasionat de călătorie poți urma drumul pietruit prin pădure și o să ajungi după 5 kilometri de mers prin păduri, la Păstrăvăria Tusa. În zonă poți admira și Cascada Izvoarele Barcăului.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.