FOTO. 130 de elevi din Sălaj, prinși astăzi de polițiști prin baruri, la țigară și cafea

Navo cover cover cover cover cover

Astăzi, 15 mai, peste 100 de polițiști și jandarmi din județul Sălaj au organizat o acţiune comună, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ din județul Sălaj, în vederea prevenirii și combaterii absenteismului școlar, a consumului de tutun și băuturi alcoolice, în rândul elevilor, precum și pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor și pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ.

Salajul liber Pub

Polițiștii și jandarmii sălăjeni au identificat 130 de elevi care absentau nejustificat de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare.

Salajul liber Pub

Totodată, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 1.250 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 13 au fost aplicate conform prevederilor Legii nr.349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 3 conform prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar o altă sancțiune a fost aplicată pentru încălcarea altor prevederi legale.

De asemenea, polițiștii au desfășurat 8 activități educativ-preventive la nivelul unităților de învățământ din municipiul Zalău, în cadrul acestora fiind abordate teme privind comportamentul elevilor în şcoală şi în societate, importanţa frecventării orelor de curs, prevenirea consumului de droguri şi riscurile asociate acestuia, precum și prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.