EXCLUSIV! Scandal în PNL Sălaj. 4 primari vor alegeri pentru schimbarea conducerii județene

Navo cover cover cover

Ultima ședință informală a celor din PNL Sălaj s-a lăsat cu scandal. Totul a avut loc în urmă cu 2 săptămâni, când la Zalău a ajuns Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, care a avut și o întâlnire cu primarii liberali.

Salajul liber Pub

În cadrul ședinței extinse a celor din PNL Sălaj, patru primari importanți din județ aleși pe listele PNL au cerut alegeri pentru schimbarea conducerii județene. Nu este neapărat vorba de înlocuirea președintelui PNL Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, cât de schimbarea mai multor membri ai Biroului Politic Județean (BPJ).

Surse din interiorul PNL Sălaj ne-au mărturisit că trei din cei patru primari sunt de pe Valea Someșului, comune învecinate, în timp ce al patrulea primar este chiar Ioan Roșan de la Valcău de Jos, unde apele nu sunt clare. Mai mult, aceleași surse ne-au declarat că Lucian Bode ar putea candida din nou pentru un mandat în Sălaj, în condițiile în care, dacă va pierde funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu va fi tras pe linie moartă de partid.

„Au fost 4 primari care au votat pentru a se organiza alegeri pentru conducerea PNL Sălaj. Numărul lor este însă mai mare. Aproximativ 10 primari își doresc schimbarea conducerii, însă le este groază, deocamdată, să se exprime. Totodată, dacă Dinu Iancu-Sălăjanu va pierde alegerile din județ, ceea ce este foarte probabil, atunci acesta va fi tras pe linie moartă de partid și nu vom mai auzi prea curând de acesta în politică”, ne-a declarat o sursă cu funcție importantă de conducere în PNL România.

Interesul primarilor PNL din Sălaj este de a schimba o mare parte din structura centrală de conducere a filialei județene, cu atât mai mult cu cât, aceștia nu sunt ascultați, iar doleanțele acestora nu sunt importante pentru conducerea județeană. Sunt și alți membri ai Biroului Politic Județean care își doresc schimbarea la nivel de partid, însă pentru a nu-și pierde funcția, le este greu să se afirme public sau în interiorul partidului.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.