Eroii zilei sunt două cadre medicale de la Ambulanța Sălaj care au avut o intervenție contra cronometru în satul Agrij

sos de centura cover cover

Echipajul de la Ambulanța Sălaj format din Angela Oros și Alin Șamșudan sunt eroii zilei, alături de personalul de pe elicopterul SMURD de la Jibou, după ce aceștia au avut o intervenție contra cronometru pentru salvarea unei paciente în vârstă de 88 de ani.

Salajul liber Pub

Totul s-a petrecut astăzi jurul orei 17.00 în satul Agrij, când o persoană a cerut ajutor prin numărul de urgență 112, susținând că mătușa acesteia se simte foarte rău.

Parfumuri

Ambulanța a ajuns într-un timp foarte scurt la caz, iar echipajul a diagnosticat-o pe victima în vârstă de 88 de ani cu infarct. Din nefericire, victima era la un pas de a pierde lupta cu viața, cu atât mai mult cu cât aceasta refuza să fie transportată de acasă la o unitate spitalicească. Cele două cadre de la Ambulanța Sălaj s-au luptat și au reușit în cele din urmă să o convingă pe vârstnică să accepte transportul la un spital specializat. De remarcat că a durat destul de mult timp până ca cei doi să convingă pacienta și în același timp să-i ofere ajutor specialziat, asta deoarece victima a fost foarte rar la medic, și visul acesteia era să moară acasă, la ea în sat, nu într-un spital.

Parfumuri

La fața locului, cei doi salvatori au solicitat sprijinul elicopterului SMURD, considerând că pacienta ar putea pierde lupta cu viața dacă ar fi fost transportată cu ambulanța. La fața locului a ajuns și aeronava care a transportat victima la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Familia victimei, printre care se numără și secretarul general al PSD Sălaj, Alin Demle a lăudat public intervenția echipajului de la Ambulanța Sălaj, dar și a elicopterului SMURD, susținând că datorită acestora, mătușa sa este încă în viață!

„Am remarcat un profesionalism deosebit din partea celor doi ambulanțieri, precum și din partea medicului de pe elicopterul SMURD cum nu am crezut că poate exista din partea unor salvatori de vieți. Răbdarea de care au dat dovadă, promtitudinea și perseverența de a convinge o persoană și care inssită că dacă e cazul, vrea să moară la casa ei, este de apreciat”, susține public liderul PSD Sălaj, Alin Demle.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.