Descoperă cea mai izolată cabană din Sălaj, foarte puțin cunoscută, cu ciubăr și liniște deplină
Dacă vrei să te relaxezi într-un cadru natural, departe de agitația orașului, fără semnal la telefon, într-un cadru natural de poveste, atunci îți prezentăm astăzi cea mai izolată cabană din județul Sălaj.
![Salajul liber Pub](https://salajulliber.ro/wp-content/uploads/2024/11/Afis-in-articol-anvelope-iarna-2024-648-x-475.jpg")
Departe, în inima pustietății, într-un cătun pe o culme de deal, se ascunde Casa Znidelor, o cabană foarte puțin cunoscută, care are multe de oferit celor care le trec pragul. De la peisajul de poveste, până la facilitățile oferite – ciubăr, mâncare tradițională, Casa Znidelor este o locație unde te încarci de energie pozitivă.
Casa Znidelor. UNDE? În satul Cristolț, la 40 de km de Zalău, 20 km de Jibou, 150 de Oradea, 85 de Cluj-Napoca și 80 de Baia Mare
Casa Znidelor este o cazare de poveste izolată în natură. De jur împrejurul locației vei vedea doar multă verdeață. Doar în anumite colțuri ale locației vei găsi câte o linie de semnal la telefon, cât să dai un apel. În rest, liniște deplină. Locul este spectaculos, în inima naturii și gândit pentru relaxare și deconectare totală.
Casa Znidelor înseamnă o curte imensă pe un deal în cătunul Znida din comuna Cristolț, cu o grădină spectaculoasă de flori de diferite nauanțe și culori, un foișor imens, un ciubăr cu priveliște panoramică.
Locația a fost realizată inclusiv din lemn, de un meșter tâmplar din comună, Eugen Dîngă (52 de ani), un iubitor de natură care inițial a ridicat construcția drept cabană personală, iar ulterior a dezvoltat-o pentru a dezvolta turismul din zonă.
Casa Znidelor oferă pe lângă ciubăr și multă verdeață și patru camere de cazare în cabană realizată exclusiv din lemn. Camerele sunt gândite pentru relaxare și sunt decorate în stil rustic. Fiecare cameră a fost gândită pentru 2 persoane. În total cabana dispune de 8 locuri de cazare și peste 50 de locuri pentru un chef. De altfel, aici s-au organizat de-a lungul timpului numeroase petreceri, chiar și majorate.
Pe lângă cazare, la cerere, oaspeții se pot bucura și de produse tradiționale specifice locului. Gazdele foarte primitoare pun la dispoziția turiștilor curioși să deguste preparate locale și slănină, cârnați afumați realizați în regie proprie, cât și brânză de oaie sau de vacă din părțile locului. Cei care ajung aici pot degusta inclusiv pâine de casă produsă în sat.
Pentru a ajunge aici trebuie să urmezi Drumul Național 1H, iar din localitatea Surduc vei face dreapta spre Gârbou – Muncel. Înainte de a intra în satul Fabrica, vei observa la stânga un drum forestier. Acolo trebuie să virezi la stânga, apoi să urmezi cursul drumului prin pădure, iar imediat după ce vei ieși într-o poiană, trebuie să urmezi cărarea spre dreapta până în dreptul cabanei. Drumul este accesibil pentru orice fel de autoturism, de preferabil totuși, cu garda sus.
Pentru mai multe detalii și informații puteți contacta gazda, pe Eugen Dîngă la numărul de telefon 0732156360.
***Acesta este un review by salajulliber.ro și Visit Sălaj și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor
***salajulliber.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.
Vizitează Sălajul – un județ cu locuri și oameni de poveste!
Citește și:
–> Dacă ești din Sălaj trebuie să ajungi aici o dată în viață. 8 sate uimitoare, mai puțin umblate
–> Dacă ești din Sălaj trebuie sa faci asta o dată in viața: 7 lucruri inedite pe care să le încerci