DE POVESTE! Doi tineri din Zalău au realizat în centrul orașului un colț magic, pentru a celebra Crăciunul așa cum se cuvine

Navo cover cover cover

Paula (34 ani) și Ioan (35 ani) Tuns au realizat zilele acestea, la Zalău un colț de poveste, amenajat cu o mulțime de decorațiuni pentru a celebra așa cum se cuvine Crăciunul, sărbătoarea lor de suflet. Cei doi tineri dețin Florăria Deluxe Codea Flor și îmbină utilul cu plăcutul. Acum, de sărbători, în mijlocul orașului, într-o lume agitată și aglomerată, aceștia au realizat un colț de liniște, de poveste, unde cei care se opresc să admire frumusețea decorațiunilor se pot bucura de un recital de colinde și o zonă specială, care să te ducă cu gândul la frumusețea Crăciunului.

De fapt, scopul celor doi tineri acesta a și fost. Să aducă bucuria Crăciunului în sufletele fiecăruia, pentru că gesturile mici fac diferența. Majoritatea trecătorilor de pe bulevard din zona Perla apreciază amenajarea locației. Mai mult, numeroase mămici cu copii, cât și persoane mai în vârstă, opresc, admiră decorațiunile sau își fac poze.

Dacă interiorul a fost finalizat de mai multe zile, fațada exterioară a fost abia astăzi finalizată în totalitate, cu un decor de poveste, inspirat de la florăriile din Olanda. Acum, cei care doresc, pe lângă cunoscutele aranjamente de flori, au posibilitatea de a achiziționa și decorațiuni de Crăciun, majoritatea realizate manual de către cei doi. Aici găsesc de toate, pentru toate buzunarele.

Sunt și ieftine, de câțiva zeci de lei, dar și scumpe pentru cei care sunt mai darnici și își doresc să-și surprindă musafirii de sărbători cu decorațiunile speciale. Paula și Ioan Tuns au pregătit de la brăduți de mici dimensiuni, până la brazi înalți ornați în diferite culori, căsuța Moșului, coronițe, spiriduși, sănii și multe alte decorațiuni.

Trebuie să amintim că Ioan Tuns este cel care a pus pe picioare una dintre cele mai inedite florării din zona noastră. În timpul anului, decorul este unul fantastic, iar munca sa este inspirată în mare parte din Italia, țară în care și-a petrecut opt ani din viață, unde de altfel, a și învățat tainele ascunse ale florilor. Povestea lui Ioan în lumea florilor a început pe când avea doar 19 ani și a plecat din Sălaj încercând să o ducă mai bine. A ajuns în Italia, unde a muncit până la vârsta de 27 de ani și unde a învățat foarte multe despre flori. De altfel, și în prezent tânărul zălăuan urmează numeroase cursuri de specialitate pentru a se forma în meseria sa cât mai bine.

Povestea florăriei a început în 2016 când a deschis în spatele magazinului Nazareth din centrul Zalăului. S-a mutat apoi în locul fostului Dulcicom, iar acum este vizibil pe bulevard.

„Crăciunul este sărbătoarea noastră de suflet. Am investit mult timp și suflet pentru a realiza acest decor de Crăciun, dar dacă suntem fericiți, atunci ne-am îndeplinit scopul. Până la urmă, acesta este spiritul Crăciunului, de a fi fericit și de a te bucura de acestă sărbătoare. Nouă ne place foarte mult ceea ce facem și asta dorim să transmitem tuturor”, ne-au spus cei doi tineri.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.