Ce se va construi în locul fabricii Armătura Zalău!? Noul proiect trebuie să primească votul consilierilor locali

cover Navo Navo Navo cover Navo

Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local Zalău se află un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan urbanistic zonal pentru schimbare U.T.R.-uri existente în zonă comercială (shopping center), zonă mixtă (rezidențial, comercial și servicii), construcții și amenajări sportive, zonă de agrement, servicii și turism, realizare acces, echipare edilitară și operațiuni notariale ” bd. Mihai Viteazul, nr. 58, beneficiar SC PETRON ENERGY SRL.

Concret, cei care au cumpărat fabrica Armătura au ajuns la stadiul în care vor putea cere, după acest vot, autorizația de construire pe locul fostei fabrici. Dacă proiectul va trece, lucrările pentru noul complex comercial și rezidențial din oraș pot intra în linie dreaptă.

După mai multe modificări ale proiectului, s-a găsit un numitor comun între Primăria Zalău și Petron Energy. Dezvoltatorul impobiliar va ridica blocuri de maxim 11 etaje, nu cum era inițial prevăzut cu 13 etaje, iar idea de a construi un complex comercial a rămas în picioare. Noul mall din Zalău va fi în oglindă cu cel deja existent. Acesta se va contrui tot în formă de „L”, cu două laturi. Mai mult, va apărea și o zonă de Drive, peste drum de Mc Donald`s.

S-a decis ca parcarea noului complex comercial să fie mult mai mare decât în prima fază, iar blocurile de locuințe să nu fie construite în vecinătatea Bulevardului Mihai Viteazu, după cum ne transmit cei de la Primăria Zalău.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.