Casa unui renumit sculptor român originar din Sălaj este o RUINĂ (video)
Sălăjean la origini, Victor Gaga este unul dintre cei mai cunoscuți sculptori români. A avut expoziții pe între continentul European, iar semant de el este și Monumentul lui Mihai Viteazu de la Guruslău.

Cea care putea fi casa memorială a acestui cunoscut sculptor este din păcate o ruină. Este vorba de bijuteria arhitecturală realizată la începutul secolului al XX-lea, unde Victor Gaga a trăit în primii ani din viață alături de tatăl său.
Casa este o ruină, lăsată în paragină. Situată la intrare în satul Pria, comuna Cizer, casa abia dacă se mai observă din stradă.
De menționat că sculptorul l-a avut ca tată pe Paul Gaga, care a participat la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia ca reprezentant al satului sălăjean Pria.
Victor Gaga s-a născut în anul 1930 și a decedat în 2003. Printre expozițiile la care a participat se numără Expoziţia Festivalului Internaţional al Tineretului – Moscova (1957), a IV-a Trienală Internaţională de Desen – Polonia,(1974), Expoziţia Internaţională de Sculptură în Libertate – Elveţia, Expoziţia Internaţională a Oraşelor Înfrăţite – Austria (1977), Expoziţia Mail Art – Japonia (1978), al III-lea Târg Internaţional de Artă Contemporană – Ungaria, Expoziţie Internaţională de Sculptură în Lemn – Germania (1993), a III-a Bienală Internaţională de Desene ale Sculptorilor – Ungaria (1994) sau ienala Internaţională Dantesca – Italia (1999).
Lucrări ale sale se găsesc în muzee din Bucureşti, Ciucea, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Galaţi, Lugoj, Oradea, Târgu-Mureş, Timişoara, Zalău, Giessen (Germania), Osetnitca (Polonia). Alte lucrări se găsesc în colecţii particulare din Anglia, Austria, Canada, Elveţia, Germania, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Norvegia, Olanda, Polonia, România, S.U.A.
Printre lucrările sale se numără Lupta lui Ştefan cel Mare cu turcii la Podul Înalt (1954), lucrare achiziţionată de Muzeul Militar Naţional; Monumentul de la Guruslău (1976), lucrare de artă în omagiul lui Mihai Viteazul, amplasat în satul Guruslău, Sălaj; Fântâna Martirilor – Memorialul revoluţiei, (1991) travertin, amplasată în Timişoara, în scuarul din spatele grădinii de vară a Cinematografului Capitol. Bustul lui Corneliu Coposu, dezvelit la 20 mai 2000 în Timişoara , în parcul de pe b-dul Corneliu Coposu (între Podul Decebal şi Podul Michelangelo). Monumentul a fost ridicat din iniţiativa Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, organizaţia judeţeană Timiş. Efigia Sever Bocu, montată la intrarea în Universitatea de Vest din Timişoara. Monumentul Eroilor Neamului, închinat memoriei eroilor ronâni căzuţi la datorie in timpul celui de al doilea război mondial 1941-1945, Timişoara și multe altele.