Ca în OCCIDENT! Școala din Sălaj care a înlocuit tabla și creta cu SMART TV-uri și tehnologie modernă

cover Salajul liber3 1111

O școală din județul Sălaj a fost dotată după modelul școlilor occidentale. Astfel, elevii care s-au întors în bănci în acest semestru nu vor mai învăța de pe tabla veche din sala de clasă, asta deoarece profesorii au acum ocazia de a le explica lecția direct pe SMART TV-uri cu diagonală uriașă, acestea fiind proiectate direct de pe telefonul mobil. Fără cabluri multe, fără grija proiectorului pe care nu știi unde îl instalezi și fără stresul că s-a terminat creta în școală.

Salajul liber Pub

Astfel, Școala Gimnazială „Marcus Aurelius” din Creaca a fost dotată, printr-un parteneriat între unitatea de învățământ condusă de directorul Gadiel Zaharie și primarul Eugen Terec cu numeroase televizoare inteligente.

Așa cum ne explică și directorul școlii, acum profesorii nu mai sunt nevoiți să folosească tabla și creta, ci pot să le explice la elevi lecția direct de pe telefonul mobil, printr-o proiecție pe televizorul inteligent uriaș montat în sala de clasă.

La Creaca, fiecare sală de clasă dispune de astfel de tehnologie modernă. Mai mult, exceptând grădinița, toate sălile au fost dotate cu laptopuri performante.

În școală există și un laborator modern și performant pentru lecții aplicate, iar profesorii au la dispoziție aparatură modernă pentru a-i învăța cât mai bine pe elevi partea practică a ceea ce învață în teorie din manuale.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.