Zalăul se va schimba la față în 2021?! Ce investiții – publice sau private – urmează să fie finalizate anul acesta

casador cover

Anul 2021 aduce multe vești bune pentru locuitorii Zalăului. Cel puțin la nivel de promisiune există șansa ca orașul să se schimbe mult în bine, să apară construcții noi și ritmul de dezvoltare să fie unul bun.

Salajul liber Pub

Anul 2021 aduce cu el finalziarea unor investiții mult așteptate de zălăuani din partea Primăriei Zalău, dar și termianrea unor investiții private.

1. Cinematograful Scala

În luna noiembrie a anului trecut, primarul Zalăului, Ionel Ciunt anunța că lucrările la Cinematograful Scala sunt aproape de finalizare. Termenul pentru a rula primul film la noul cinematograf era februarie 2021.

Practic, peste două luni putem merge la film în Cinematograful Scala, dar și la planetarium, asta dacă socoteala de acasă este identică cu cea din târg. O certitudine este însă faptul că anul acesta cu siguranță se va inaugura cinematograful, pentru că lucrările sunt avansate. Nu știm însă dacă va fi luna februarie, așa cum s-a spus în noiembrie sau va fi mult mai târziu.

2. Baza de înot din centrul Zalăului

În centrul Zalăului, peste drum de Primărie, se construiește o bază de înot, cu SPA și multe alte facilități. Investiția, care se ridică la ordinul milioanelor de euro prinde deja contur.

Este vorba de o investiție a celor de la Manager care își doresc să amenajeze aici o bază sportivă pe trei nivele, suprafața totală construită fiind de 3.900 de metri pătrați.

În complex va fi amenajat un bar şi o cafenea, dar şi un SPA şi bazinele de înot. SPA-ul va cuprinde saună finlandeză, saună umedă, infrasaună, bazin de apă rece, duşuri emoţionale, masaj şi hidromasaj, dar şi o cameră de relaxare.

În incinta centrului vor fi şi trei bazine de înot, unul semiolimpic cu o adâncime de 1,40 metri, o piscină pentru copii şi un jacuzzi.

Lucrările sunt avansate, iar anul acesta este foarte posibil să asistăm la marea inaugurare.

3. Închiderea șantierelor pe cele mai importante străzi din oraș 

Anul acesta aduce vești bune pentru șoferii care circulă prin oraș. Din spusele administrației locale, anul acesta se vor finaliza lucrările pe două dintre cele mai importante străzi din oraș – Gheorghe Doja și strada Simion Bărnuțiu.

Tot anul acesta este foarte posibil să înceapă și lucrările la Bulevardul Mihai Viteazu pe tronsonul Scala – Primăria Zalău.

4. Parcarea din fața Spitalului Județean

Investiția Consiliului Județean Sălaj prinde contur. Dacă anul trecut au început lucrările, anul acesta ne vom putea bucura de noi locuri de parcare în fața unității medicale.

Cu siguranță în 2021 vom participa la inaugurarea acestei investiții care se ridică la suma de 2,5 milioane lei.

5. Sală de sport cu 4.000 locuri

Un investitor privat a anunțat că a luat decizia de a construi o sală de sport cu aproximativ 4.000 de locuri în zona șoselei de centură. Clădirea va fi o construcție inedită, astfel că în incintă se vor putea amenaja atât terenuri pe zgură pentru tenis, cât se va putea juca și volei sau handbal deoarece se va monta și o suprafață de joc.

Investitorii anunțau că își doresc să finalizeze lucrările la finele anului 2021.

6. Încep lucrările la Platoul de Marmură

La finele anului trecut, Ionel Ciunt, primarul Zalăului a anunțat că în luna mai, maxim iunie, vor începe lucrările de modernizare a Platoului de Marmură din fața Prefecturii Sălaj.

Proiectul este în linie dreaptă, iar acesta prevede pe lângă reabilitarea Platoului și pietonizarea străzii Unirii și a zonei din fața statuii Wesselenyi.

Să vedem câte din aceste promisiuni vor fi finalizate până la începutul anului 2022.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.