VIDEO. Ziua Recoltei, sărbătorită cu mare fast la Letca

Navo Navo Navo cover

Ziua Recoltei, eveniment ajuns la ediția cu numărul patru, a fost sărbătorită ieri, 18 septembrie, la Căminul Cultural din Letca. Producătorii locali din comuna Letca au comercializat în cadrul evenimentului produse agricole specifice zonei.

Salajul liber Pub

Astfel, la eveniment au fost prezenți producători de lavandă și produse din lavandă, apicultură, dar și agricultură, atât leguminoase, cât și fructe și chiar suc de fructe, în special de coacăze și pere. Au mai fost disponibile spre vânzare inclusiv lichior de coacăze, produs în comuna Letca.

„Mulțumesc tuturor celor care au dat curs invitației noastre și ne-au onorat cu prezența pentru a ne arăta ce produc dânșii și să fim alături de satisfacțiile pe care le au prin producția pe care o realizează de ani buni. Îmi pare rău că nu ne permite timpul să facem afară acest eveniment”, a spus în deschiderea evenimentului primarul comunei Letca, Dorel Man.

La eveniment, pe lângă primarul Dorel Man, au mai participat deputatul Florian Neaga, subprefectul Florin Florian, primarul Comunei Ileanda, Dănuț Pop, primarul Comunei Lozna, Alin Pocol, directorul Direcției Agricole Sălaj, Pop Silviu, cât și deputatul Liviu Balint și Narcisa Balint, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj.

Producători locali de pe valea Someșului și-au expus produsele într-un cadru organizat, iar atmosfera a fost întreținută de soții Arba Gabi și Maria din Maramureș care au făcut un spectacol de zile mari.

Evenimentul a fost o reușită, iar producătorii locali s-au arătat încântați că autoritățile locale din zonă au pus pe picioare un astfel de eveniment prin intermediul căruia își pot valorifica într-un cadru organizat producția agricolă.

Prezent la eveniment, subprefectul Florin Florian a apreciat munca producătorilor agricoli atât din comuna Letca, cât și de pe Valea Someșului, discutând atât cu agricultorii, cât și cu primarii prezenți posibilitățile și oportunitățile de dezvoltare a acestui sector foarte important pentru comunitatea din zonă.

Și deputatul Florian Neaga i-a asigurat pe producătorii locali din zonă de toată susținerea sa și a anunțat, în premieră pentru comunitate, planurile sale, de a construi un spital nou la Jibou, alături de echipa managerială din oraș și cu susținerea celor de pe Valea Someșului.

Silviu Pop, directorul Direcției Agricole s-a arătat foarte încântat de eveniment și a transmis că toți producătorii locali au deschidere la instituția sa – Direcția Agricolă, oricând, în orice probleme, pentru că acest sector poate fi un motor al ecomomiei zonei Văii Someșului.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.