VIDEO. Un om de afaceri din Zalău care protesta în ploaie, AMENDAT de Jandarmerie

Salajul liber Pub Salajul liber3

Cunoscutul om de afaceri Erno Kovacs din Zalău, cel care deține mai multe baruri și cafenele a fost sancționat astăzi de Jandarmeria Sălaj pentru că nu avea asupra sa declarație pe proprie răspundere în timp ce protesta pe platoul de marmură din centrul municipiului. Acesta a protestat chiar dacă afară ploua.

Salajul liber Pub

Alături de Erno s-a mai alăturat un zălăuan nemulțumit de închiderea piețelor. De altfel, atât omul de afaceri, cât și zălăuanul ce i s-a alăturat au susținut redeschiderea piețelor și stoparea măsurilor din Zalău pentru că nu se observă o scădere a numărului de cazuri.

Întreg protestul a fost transmis live pe facebook, iar replicile dintre Erno și jandarmul care l-a amendat pot fi oricând replici de film. (vezi înregistrarea video la final sau pe facebook-ul protestatarului)

„M-au legimitat să vadă ce caut pe platou. Nu am îndrumat pe nimeni la violență. Ieșim afară dacă suntem nemulțumiți de carantinare. Se face nedreptate. Sunt singur contra tuturor. Îmi vine să plâng. Trebuie să ieșim să le spunem ce probleme avem. Mă deranjează că piețarii noștri stau afară în frig. Fata mea este acasă de un an. Nu mai vede bine de la școala online. Nu mă poate opri nimeni de la liberă exprimare”, a spus Erno Kovacs în timpul protestului.

Jandarmul care a venit la Erno Kovacs i-a cerut acestuia declarația și motivul deplasării. Protestatarul i-a răspuns că el nu se deplasează, ci stă într-un loc. Replicile au fost din ce în ce mai „savuroase”. Jandarmul l-a informat că trebuie să prezinte declarație pe proprie răspundere, în timp ce Erno i-a răspuns: „trebuie să am declarație unde mă duc? Cum unde mă duc? Că nu mă duc, doar stau”.

Jandarmul a fost curios și dacă protestul este transmis live pe facebook. Mai mult, protestatarul a fost invitat la duba Jandarmeriei, dar a refuzat susținând că îi pot trimite amenda la domiciliu și apoi o va contesta.

„Este prima dată când mi se cere declarație de când e carantina. Probabil nu știu eu dacă e așa. Sau sunt puși să ne amendeze? Sunt doar un plătitor bun de taxe și impozite. Stau pe ploaie să demonstrez tuturor că nu sunt de acord cu ce se întâmplă aici”, a susținut ulterior Erno Kovacs.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sălaj ne-a transmis că protestatarul a fost amendat, dar nu ne-a putut comunica suma deoarece încă amenda nu a ajuns la protestatar.

„Prima dată a fost avertizat verbal. I s-a pus în vedere că prezența lui contravine măsurilor din carantină. Colegii mei văzând că nu cunoaște faptul că trebuie să aibă declarație a fost consiliat. I s-a pus în vedere că trebuie să aibă declarație. Ulterior, la verficiarea declarației, văzând că scopul declarat nu corespunde cu activitatea de pe platou, a fost avertizat în scris. Apoi i s-a acordat un timp rezonabil în care să părăsească zona deoarece activitatea pe care o desfășura nu corespundea cu scopul declarat. Pentru că nici de această dată nu s-a conformat cerințelor organelor de ordine a fost sancționat cu amendă”, ne-a transmis purtătorul de cuvând al Inspectoratului de Jandarmi Sălaj, Marius Mesaroș.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.