VIDEO. Un discurs al europarlamentarului din Zalău, Cristian Terheș a ajuns viral pe internet

cover cover casador

Un discurs al europarlamentarului originar din Zalău, Cristian Terheș, a devenit viral pe internet. Liderul PNȚCD a vorbit în Parlamentul European, în fața colegilor săi, despre Certificatul Verde Digital, întrebându-i la final pe toți – „unde vă veți opri?”

Salajul liber Pub

Discursul său a strâns sute de mii de vizualizări pe facebook, semn ce demonstrează faptul că românii se solidarizează cu opinia liderului PNȚCD. Mai mult, clipul a fost intens distribuit și apreciat de mii de persoane.

Salajul liber Pub

Redăm integral discursul lui Cristian Terheș care a devenit viral:

Votul in favoarea introducerii acestui „certificat verde digital” va avea profunde ramificatii negative atat asupra drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor din UE, precum si a relatiei dintre persoana si stat, si asupra viitorului Uniunii Europene.

Ratiunea esentiala a existentei Uniunii Europene a fost de a crea un spatiu al libertatii si prosperitatii, si nu un lagar.
Pentru prima data dupa cel de al doilea razboi mondial, insa, suntem chemati azi sa votam contra ratiunii de a fi a Uniunii Europene si sa permitem o incalcare a drepturilor si libertatilor individuale in masa.

Sub pretextul „facilitarii” exercitarii unui drept fundamental, cum e cel al libertatii de circulatie, Comisia Europeana ne cere sa votam pentru ca cetatenii europeni sa fie deposedati de alte drepturi fundamentale, cum ar fi dreptul la viata privata, la intimitate, la demnitatea umana si, nu in ultimul rand, la a decide cu privire la propriul lor corp.

Acest „certificat verde” nu faciliteaza ci incalca drepturi.
Prin precedentul ce este creat acum, drepturile individuale ale oricarei persoane din Uniunea Europeana nu sunt nici garantate si nici respectate.

Odata creat acest precedent, ca o majoritate politica poate sa decida cu privire la drepturile si libertatile individuale ce tin de intimitatea si integritatea persoanei, va intreb: unde va veti opri?

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.