VIDEO. O nouă alunecare de teren pe șantierul Autostrăzii Transilvania, sectorul din Sălaj

Navo cover cover

O nouă alunecare de teren s-a petrecut pe traseul autostrăzii A3 între Nădășelu și Zimbor, în apropiere de localitatea Sâncraiu Almașului, pe șantierul unde constructorul român UMB lucrează în forță încă de la începutul anului. Alunecarea vine după ce în urmă o lună o surpare majoră s-a produs în apropiere de Nădășelu, acolo unde constructorul intrase puternic în dealul de lângă localitate, scrie HotNews.

Salajul liber Pub

Traseul Autostrăzii Transilvania e stabilit astfel încă de la începutul anilor 2000, de pe vremea contractului cu Bechtel, deși dealurile transilvănene din zonă sunt cunoscute ca fiind instabile.

Sunt „numeroase zone cu sol instabil care au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori – Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo de Suplacu de Barcău spre graniță și Maltauro căruia i s-a reziliat contractul înainte de a pune o cupă de excavator în teren după ce a cerut costuri suplimentare imense”, scria Asociația Pro Infrastructura după alunecarea masivă de teren din urmă cu o lună de lângă Nădășelu.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.