VIDEO. Incident electoral la Crișeni. 2 bărbați au forțat accesul în secția de vot, la îndemnul primarului și a președintei de circumscripție

Navo cover cover

Doi bărbați au forțat accesul în secția de votare numărul 133 din satul Gârceiu, comuna Crișeni, la îndemnul primarului PNL Călin Morar. Cei doi au declarat că au fost trimiși de primar să repare ușile care erau închise. Ba mai mult, într-o discuție telefonică cu primarul, unul din cei doi bărbați a spus că așteaptă ca primarul să vorbească cu președinta de circumscrpție, Adriana Prunea, pentru a li se permite accesul în secția de vot.

Salajul liber Pub

Zi tensionată în Gârceiu. Totul a început când, contrar legii, au fost desigilate și ștampilate cu ștampila de control buletinele de vot, în prezența și a altor persoane care nu aveau acces în secția de vot, sub privirile președintei de circumscripție care a început să zbiere la candidați, supărată că i se solicită să aplice legea întocmai. (există o înregistrare a unei persoane care nu avea dreptul de a asista în secție în acel moment). Ba mai mult, de la secția de vot lipsesc mai multe buletine de vot.

Ulterior, după plecarea tuturor celor implicați, două persoane, angajate al Primăriei Crișeni și din câte se pare, susținători PNL, au forțat accesul în clădire, după cum declară și aceștia în apelul telefonic către primarul Călin Morar: „zice că am forțat… am tras de ușă doar, că e închisă”, îi transmite un bărbat primarului Călin Morar prin telefon. Ulterior, bărbatul o pomenește în discuție pe președinta circumscripției care probabil le-ar putea facilita accesul. Această aroganță, de a o suna pe președinta de circumscripție și pe primar a fost făcută tocmai sub ochii unui cadru de la ISU „Porolissum”, care a transmis ferm bărbaților că nu au ce căuta acolo și trebuie să părăsească incincta. Totuși, acesta a rămas pe scări, ignorând sfaturile personalului ISU.

„Sun-o pe doamna Prunea și spune-i că nu putem intra”, îi spune bărbatul primarului Călin Morar la telefon, după cum se vede și în filmare

A fost și un apel la 112. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că personalul de pază nu a solicitat intervenția meșterilor, așa cum au declarat cei doi bărbați care au vrut să intre în secție.

Mai mult, cei doi bărbați au declarat ferm că au fost trimiși de primari să repare ușile de la Școala Gârceiu, acolo unde se desfășoară procesul electoral. Da, acea școală despre care echipa PNL Crișeni spunea zilele trecute că e la standarde europene.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.